زنان معترض: ظلم بر زنان دستآورد سه سالهی طالبان است
حدیث حبیبیار
در ادامهی واکنشها به سومین سال از حاکمیت طالبان، اعضای یک جنبش اعتراضی موسوم به “ایتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان” میگویند که طالبان در این سه سال گذشته “صدها زن معترض و فعال مدنی را به جرم عدالتخواهی و برابری، شکنجه، زندانی و به قتل رساندهاند”.
اعضای ایتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان، روز (سهشنبه، ۳۰ اسد) با نشر اعلامیهای در برگهی اجتماعی اکس شان از عملکردهای طالبان در سه سال گذشته انتقاد کرده و روز بهقدرت رسیدن این گروه را “روز سیاه” عنوان کردهاند.
در بخشی از این اعلامیه آمدهاست: “۱۵ آگست روز سیاه به مردم افغانستان بهویژه برای زنان است. در این روز امیدها و دستآوردهای یک ملت فروریخت و کشور ما به قهقرا و تباهی فرو رفت”.
اعضای این جنبش میافزایند که تنها دستآورد طالبان در سه سال گذشته نقض حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران است. “سه سال است زنان و دختران از تمام حقوق ابتدایی خود بهدلیل محدودیتهای طالبان محروم هستند”.
آنان همچنان تاکید میکنند که به مبارزههای خود علیه طالبان ادامه میدهند و هرگز اجازه نخواهند داد که این گروه با “ظلم و سرکوب” صدای آنان را خاموش کنند. “بیایید همه با هم صدای مظلومیت باشیم و صدای خاموش زنان و دختران افغانستانی را فریاد بزنیم”.
اعضای جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان، همچنان از تمام فعالان حقوق بشر در سراسر جهان و سازمانهای بینالمللی میخواهند که در کنار زنان افغانستانی بایستند و از مبارزههای آنان برای عدالتخواهی حمایت کنند.
این واکنشها در حالیست طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، برای دومینبار قدرت را در دست گرفت. تحول سیاسی در افغانستان افزون بر تغییرات در ساختارهای مختلف؛ زندگی زنان و دختران را بیشتر متاثر کرده است.
در سال گذشته، زنان و دختران از اساسیترین حقوق شان محروم ماندند. باوجود درخواست بر لغو محدودیتها؛ اما طالبان حقوق زنان را مسالهی داخلی عنوان کرده و میگویند که هیچ کشور، نهاد و یا سازمانی حق مداخله در این مورد را ندارند.