کار زنان امدادرسان، متاثر از محدودیت‌های طالبان

آی‌نور سعیدپور

بخش زنان سازمان ملل متحد می‌گوید که زنان امدادگر در سراسر افغانستان به‌دلیل محدودیت‌های طالبان با محیط چالش‌برانگیز مواجه‌اند. این سازمان‌ خواستار تقویت حمایت جهانی برای حفاظت و حمایت از امدادگر زنان در این کشور شده است. 

بخش زنان سازمان ملل متحد، با نشر گزارشی از کار زنان افغانستانی در بخش‌های انسان‌دوستی ستایش کرده است.  

در گزارش آمده است که سیاست‌های محدودکننده‌ی طالبان، پروژه‌ها را متوقف و استخدام زنان را دشوار کرده است. این سازمان می‌افزاید که با وجود این چالش‌ها، زنان افغانستانی با شجاعت به رهبری و ارایه‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی حیاتی ادامه می‌دهند. 

بخش زنان سازمان ملل متحد می‌گوید که استقامت و عزم زنان برای خدمت به جوامع‌شان، نقش حیاتی آنان را برجسته می‌کند و حتا در وضعیتی که به دلیل عامل‌های مانند تغییرات آب‌وهوایی و محدودیت‌های بیش‌تر وضعیت شان پیچیده‌تر می‌شود. 

این سازمان می‌افزاید که جامعه‌ی بین‌المللی باید تلاش‌های خود را برای حمایت از امنیت، حفاظت و توان‌مندسازی زنان امدادگر افغانستانی شدت بخشد. 

هم‌چنان در ادامه‌ی این گزارش آمده که حمایت جهانی باید فراتر از بیانیه‌های ساده باشد. این سازمان نگاشته که این امر نیازمند اقدام هماهنگی‌ست که اطمینان حاصل شود این زنان از آسیب، تبعیض و سیاست‌های محدودکننده‌ای که هدف آن خاموش کردن زنان می‌باشد، محافظت می‌شوند. 

بخش زنان سازمان ملل می‌گوید که باید صدای زنان افغانستانی در پلتفرم‌های بین‌المللی تقویت شود. و هم‌چنان این سازمان تاکید کرده که سیاست‌ها و اقدام‌هایی که کار زنان در این کشور را محافظت می‌کند، رهبری آنان را ترویج و اطمینان حاصل کند که کمک‌های ارزش‎‌مند زنان به رسمیت شناخته شده و حمایت می‌شود.

در گزارش آمده است که تأمین منابع مالی پایدار و انعطاف‌پذیر برای تضمین ادامه‌ی کار زنان امدادگر در افغانستان حیاتی است. به گفته‌ی این سازمان، جامعه‌ی بین‌المللی باید متعهد به ارایه‌ی منابع مالی پایدار، انعطاف‌پذیر و با کیفیت باشد که به نیازهای متغیر در صحنه پاسخ دهد. 

بخش زنان سازمان ملل می‌گوید که با طالبان برای رفع سیاست‌های محدودکننده که تلاش‌های زنان را محدود می‌کنند، باید تعامل شود.  

در گزارش بیان شده است: «جامعه‌ی بین‌المللی باید فعالانه با مقامات محلی برای دفاع از رفع سیاست‌های سرکوبگرانه‌ای که به طور جدی توانایی زنان برای کار کردن، به ویژه در بخش بشردوستانه را محدود می‌کنند، تعامل داشته باشد.» 

به گفته‌ی این سازمان، سیاست‌های محدود کننده‌ی طالبان نه تنها حقوق زنان را تضعیف می‌کنند؛ بلکه اثربخشی عملیات‌های بشردوستانه را که به مشارکت زنان برای رسیدن به نیازمندان متکی است، مختل می‌کنند.  

این سازمان می‌گوید که فشار دیپلماتیک و گفت‌وگوهای پایدار برای ایجاد فضای مناسب، مشارکت کامل و آزادی زنان در کارهای بشردوستانه ضروری است.  

در بخشی از این گزارش آمده است: «بازی‌گران بین‌المللی باید تلاش کنند تا مقامات محلی به اهمیت حیاتی نقش زنان در این زمینه‌ها و منافع گسترده‌تر مشارکت آنان در جامعه پی ببرند». 

براساس گزارش دفتر هماهنگ‎‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان (اوچا)، ممنوعیت کار زنان در بخش‌های ارایه‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه، روند امدادرسانی را در افغانستان چالش‌برانگیز کرده است. 

طالبان افزون بر محدودیت‌های دیگر، کار زنان را در نهادهای بین‌المللی و دفترهای سازمان ملل ممنوع کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا