سه سال پس‌از سقوط؛ زنان در بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان

لیدا بارز

فرشته عباسی، پژوهش‌گر دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید که طالبان از زمان به قدرت رسیدن شان در افغانستان در اگست ۲۰۲۱، جدی‌ترین بحران حقوق زنان در جهان را ایجاد کرده‌اند. 

پژوهش‌گر دیده‌بان حقوق بشر در واکنش به سه‌ ساله‌گی سقوط افغانستان به دست طالبان، با نشر نوار ویدیویی گفته است که این گروه، زنان و دختران را از بیش‌ترین حقوق شان از جمله مشارکت زندگی عمومی محروم کرده‌اند. 

خانم عباسی هم‌چنین بیان کرده است: «افغانستان یکی از بدترین بحران‌های انسانی جهان را تجربه می‌کند».

پژوهش‌گر دیده‌بان حقوق بشر با توجه به کمک‌های بشر دوستانه‌ی سازمان ملل متحد، می‌گوید: «این کمک‌ها به شدت ناکافی بوده، زیرا اکنون ۲۳ میلیون نفر، یعنی بیش از نیمی از جمعیت این کشور اکنون با گرسنه‌گی مواجه هستند».

وی در این نوار ویدیویی بیان کرده است: «سومین سال‌گرد به قدرت رسیدن طالبان، یادآوری بزرگی است»؛ اما وی خواستار فراخوانی برای اقدام‌های عملی در برابر این گروه شده است. 

فرشته عباسی گفته است؛ دولت‌های که با طالبان در تعامل هستند، باید به‌طور مداوم به این گروه یادآوری کنند که نقض حقوق زنان و دختران و تمامی افغانستانی‌ها، تعهدات افغانستان تحت قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند. 

وی هم‌چنین از اهداکنندگان کمک‌های بشر دوستانه خواسته است تا کمک‌هایی ارایه شده را به افراد مستحق و آنانی که در معرض خطر قرار دارد، برسانند تا به ایجاد راه‌حل‌های پایدار برای بحران انسانی افغانستان کمک کند. 

وی هشدار داده است که شورای حقوق بشر سازمان ملل در نشست آینده‌ی خود نباید بیش از این در مورد افغانستان، تاخیر کند. 

خانم عباسی از نهاد‌های بین‌المللی خواسته است: «یک نهاد قدرت‌مندی ایجاد شود تا وضعیت افغانستان را پی‌گیری کنند. این مسوولیت تمام کسانی که در نقض جدی حقوق بشر، چه در گذشته و چه در حال در افغانستان نقش داشته‌اند، است».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا