زنان معترض؛ نقض حقوق بشر در افغانستان،پیامد “سکوت” جهان است
حدیث حبیبیار
مریم معروف آروین، فعال حقوق زنان و رییس یک جنبش اعتراضی موسوم به “جنبش شنبههای ارغوانی”، میگوید که سکوت جهان در سه سال گذشته باعث تشدید “جنایتهای” طالبان در برابر زنان و دختران شده و از جامعهی جهانی و سازمان ملل متحد میخواهد که هر چه زودتر مانع عملکردهای این گروه شوند.
بانو آروین، با نشر بیانیهای در صفحهی کاربری اکساش بهمناسبت سومین سالگرد از حاکمیت طالبان به سازمان ملل و جامعهی جهانی هشدار داده که نقض حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان در حال افزایش است.
او افزودهاست: “سه سال است که زنان افغانستانی، فریاد کمک میکشند. کوتاهی در انجام مسوليت وجدانی، غیرفعال بودن و سکوت جامعهی جهانی، طالبان را برای ادامهی کارزار ترور علیه زنان جرأت دادهاست”.
وی در هشدار خود بر یک “فاجعهی بزرگ حقوق بشری” در صورت عدم اقدام فوری و جدی جامعهی بینالمللی تاکید کرد. او گفت: “ما در آستانهی یک فاجعه هستیم. اگر سازمان ملل و جامعهی جهانی هم اکنون اقدامی نکنند، تاریخ آنها را بهخاطر اینکه اجازه دادند فاجعه رخ دهد بهشدت مورد قضاوت قرار خواهد داد”.
این فعال حقوق زنان از جامعهی جهانی میخواهد که تحریمهای “شدیدتر” را اعمال کند و از نهادهای زنان افغانستانی که برای حقوق شان مبارزه میکنند، مستقیم حمایت کند. او همهمچنین خواستار حضور قویتر ناظران بینالمللی در افغانستان برای مستندسازی و گزارش عملکردهای طالبان شد.
بانو آروین گفت: “زنان افغانستانی را نمیتوان رها کرد، مبارزهی آنان تنها یک مسئلهی ملی نیست؛ بلکه یک بحران جهانی حقوق بشر است”.
تاکید فعالان حقوق زن بر اقدامهای فوری در برابر طالبان در حالیست که زنان و دختران افغانستانی، وارد سومین سال از ممنوعیتهای آموزشی و کاری این گروه شده اند.
گروه طالبان، با روی کار آمدن دوبارهی شان در آگست ۲۰۲۱، حدود ۸۰ فرمان محدودکننده بالای زنان و دختران صادر کردهاند که سه سال است از سوی کشورهای جهان به نقضکنندهگان حقوق بشر متهم استند.