عفو بین‌الملل خواستار توقف نقض حقوق بشر در افغانستان 

لیدا بارز

سازمان عفو بین‌الملل، می‌گوید که افغانستان کانون نقض‌های بی‌نظیر حقوق بشر، آزار و اذیت جنسیتی، شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه، و سانسور است. 

بخش جنوب آسیایی سازمان عفو بین‌الملل هم‌زمان به سه‌ ساله‌گی طالبان در قدرت، ناوقت روز جمعه، ۲۶ اسد، با نشر خبرنامه‌ای گفته است که مردم افغانستان در یک «کابوس بی‌پایان گیر افتاده‌اند، جامعه‌ی بین‌المللی نتوانسته هیچ اقدام معناداری انجام دهد».

این سازمان می‌گوید؛ از زمانی‌که طالبان در سال ۲۰۲۱ قدرت را به دست گرفتند، افغانستان در یک مارپیچ نزولی از نقض حقوق بشر قرار گرفته است. 

در خبرنامه آمده است که در این سه سال، زنان از همه جنبه‌های زندگی ممنوع شده‌اند، آزارهایی مانند شکنجه و بدرفتاری، بازداشت‌های خودسرانه، ناپدید شدن اجباری، سانسور و غیره با مصونیت مطلق ادامه دارد.

این سازمان از سکوت جهان انتقاد کرده و می‌گوید کا محدودیت‌های شدید بر حق آزادی بیان، اجتماعات مسالمت‌آمیز و مشارکت سیاسی زنان کنترل نشده است. 

عفو بین‌الملل گفته است که با توجه به نقض آشکارای حقوق بشر در افغانستان، چگونه جامعه‌ی بین‌المللی هنوز انتظار دارد که طالبان به حقوق بشر احترام بگذارد در حالی که مردم افغانستان در این «کابوس بی‌پایان گیر افتاده‌اند و جامعه‌ی بین‌المللی نتوانسته هیچ اقدام معناداری» انجام دهد. 

این سازمان حقوق بشری می‌گوید که «سخنان قوی این سرکوب را متوقف نخواهد کرد. اراده‌ی اقدام قوی دولت‌ها در سراسر جهان باید برای پایان دادن به این چرخه‌ی سرکوب قدم بردارند».

عفو بین‌الملل خواستار اقدامات یک‌پارچه و قوی‌ جهان برای پاسخ‌گویی طالبان در قبال نقض حقوق بشر شد.

این سازمان هم‌چنین گفته است که جامعه‌ی بین‌المللی باید از همه اشکال اهرم برای تحت فشار قرار دادن طالبان برای احترام و حمایت از حقوق زنان و دختران، پایان دادن به آزار جنسیتی و ایجاد فضا برای مشارکت معنادار زنان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی استفاده کنند. 

طالبان متهم به نقض گسترده‌ی حقوق بشر و زنان هستند. کارشناسان سازمان ملل متحد نیز اقدام‌های طالبان در برابر زنان را مصداق از «آپارتاید جنسیتی» خوانده و خواستار معرفی این گروه به دادگاه بین‌المللی کیفری شده‌اند. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا