عفو بین‌الملل واکنش جهان به نقض حقوق بشر در افغانستان را “نمادین” خواند 

لیدا بارز

سازمان عفو بین‌الملل هم‌زمان با فرا رسیدن سومین سال‌روز سقوط افغانستان به دست طالبان، گفته است که واکنش‌های بین‌‌المللی برای پاسخ‌گو نگه‌داشتن طالبان و تشدید نقض حقوق بشر از سوی این گروه، «بی‌اثر» و گاهی حتی «مضر» بوده است. 

این سازمان از واکنش‌های کشورها در مورد وضعیت افغانستان به‌ویژه زنان انتقاد کرده و می‌گوید که جلوگیری از فاجعه‌ی حقوق بشری و ترویج حقوق بشر در افغانستان، از سوی جامعه‌ی جهانی «انتخابی، نمادین و گاهی اوقات برخلاف اصول اساسی حقوق بشر بوده است».

عفو بین‌الملل، روز پنج‌شنبه، ۲۵ اسد، با نشر اعلامیه‌ای از عمل‌کرد جامعه‌ی جهانی انتقاد کرده و گفته است که آنان نتوانسته‌اند که هیچ «اقدام معناداری» در برابر نقض گسترده‌ی حقوق بشر در افغانستان انجام دهند. 

در اعلامیه‌ی منتشر شده از سوی سازمان عفو بین‌الملل آمده است که «الفاظ قوی» نمی‌تواند سرکوب حقوق بشر از سوی طالبان را متوقف کند؛ اما «اقدام قوی» می‌تواند.

عفو بین‌الملل از دولت‌ها در سراسر جهان خواسته است که برای پایان دادن به چرخه‌ی سرکوب حقوق‌ بشر در افغانستان گام بردارند.

سازمان عفو بین‌الملل هم‌چنین خواستار استفاده از تمامی ابزارهای فشار برای ترغیب طالبان به احترام و حفاظت از حقوق زنان و دختران، پایان دادن به آزار و اذیت جنسیتی و ایجاد فضایی برای مشارکت معنادار زنان در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شد.

این سازمان حامی حقوق بشر، از جامعه‌ی جهانی خواست تا «اقدامات متحدانه و قوی‌تری برای ایجاد فوری یک مکانیسم پاسخ‌گویی قوی جهت پاسخ‌گو نگه‌داشتن طالبان در قبال نقض‌های حقوق بشری انجام دهند».

طالبان به‌دلیل وضع قوانین سخت‌گیرانه‌ی شان در برابر زنان، متهم به نقض‌کننده‌های حقوق بشر شناخته شده‌اند. این گروه بیش‌از ۵۰ فرمان برای محرومیت‌های بیش‌تر زنان و دختران صادر کردند. 

دست‌رسی دختران به آموزش و زنان از کار منع شدند. کارشناسان سازمان ملل متحد اقدامات طالبان علیه زنان را «جنایت علیه بشریت» دانسته و گفته‌اند که از بررسی آن در دادگاه بین‌المللی دادگستری حمایت می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا