هشدار یونسکو از پیامد “ناگوار” ممنوعیت آموزش دختران افغانستانی 

لیدا بارز

سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد (یونسکو) گفته است که طالبان در سه سال گذشته با محروم کردن ۱.۴ میلیون دختر از آموزش، آینده‌ی یک نسل را با خطر روبه‌رو کرده است.

هم‌زمان با فرا رسیدن پانزدهم اگست و سقوط افغانستان به دست طالبان، یونسکو در اعلامیه‌ای امروز پنج‌شنبه، ۲۵ اسد، نگاشته است: «از پیامدهای زیان‌بار نرخ فزاینده‌ی ترک آموزش، که می‌تواند منجر به افزایش کار کودکان و ازدواج زودهنگام شود، نگران است».

یونسکو گفته است که پس از دست‌یابی طالبان به قدرت، شمار دانش‌آموزان دختر و پسر در مقطع ابتدایی هم ۱.۱ میلیون نفر کم‌تر شده است.

سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد افزوده است که رهبران طالبان از سال ۱۴۰۰، دست‌کم یک میلیون و ۴۰۰ هزار دختر را «عمداً» از دست‌رسی به آموزش متوسطه محروم کرده‌اند.

این نهاد آموزشی سازمان ملل هشدار داده که تنها در سه سال، مقام‌های بر سر کار (طالبان) تقریباً دو دهه پیش‌رفت پایدار آموزش و پرورش در افغانستان را از بین برده‌اند و «آینده‌ی یک نسل کامل اکنون در خطر است».

بر اساس آمار این سازمان، اکنون ۲.۵ میلیون دختر از آموزش محروم هستند که ۸۰ درصد دختران سن مکتب را در افغانستان تشکیل می‌دهند.

یونسکو هشدار داده است که اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد، بیش از ۴ میلیون دختر ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند.

افغانستان در جهان تنها کشوری است که در آن دختران و زنان از رفتن به مکتب و دانش‌گاه محروم هستند. 

منع آموزش دختران و کار زنان باعث شده است تا کشورهای جهان با طالبان تعامل نکند. کارشناسان سازمان ملل متحد نیز اقدام‌های طالبان برای محدود ساختن زنان را مصداق از «آپارتاید جنسیتی» خوانده‌اند. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا