در آستانهی ۱۵ اگست، زنان خواستار حکومت مردمی در افغانستان شدند
حدیث حبیبیار
با نزدیک شدن به سومین سال از حاکمیت طالبان، اعضای یک جنبش اعتراضی موسوم به “جنبش زنان بهسوی آزادی” میگویند که گروه طالبان در سه سال گذشته، با وضع محدودیتها بالای زنان و دختران، افغانستان را به “گورستان وحشت و توحش” مبدل ساختهاند.
جنبش زنان بهسوی آزادی، امروز (دوشنبه، ۲۲ اسد) با نشر اعلامیهای در صفحهی اجتماعی اکس شان، از سیاست و عملکردهای طالبان علیه زنان و دختران در سه سال گذشته انتقاد کردهاند.
در بخشی از این اعلامیه آمدهاست: “سه سالهگی سلطهی ستموسرکوب طالبان درحالی فرا میرسد که پیامدهای ناگواری، چون فقر، بیکاری، خشونت، سیاست بیسابقهی تبعیض قومی و حذف کامل زنان از همهی امور زندگی اجتماعی و سیاسی، روان تمام مردم افغانستان را میآزارد”.
آنان همچنان میافزایند که تنها راه حل مشکلها و چالشهای کنونی در افغانستان، بدیل حکومت طالبان است و باید حکومتی بر اساس آرای مردم شکل گیرد تا آزادیهای مدنی، مذهبی و فکری را بهرسمیت بشناسد و در نهایت عدالت اجتماعی تامین شود.
در ادامهی این اعلامیه، اعضای جنبش زنان بهسوی آزادی از جامعهی جهانی و سازمانهای بینالمللی میخواهند که از بهرسمیت شناسی این گروه “تروریسیتی” خودداری نمایند. “بهرسمیت شناسی طالبان مشروعیت برای ترورزیم جهانی است و هرگونه تعامل با این گروه جنایتپیشه، خشونت علیه انسان شمرده می شود.
همچنان در بخشی دیگری از این اعلامیه، این زنان معترض خواهان جرمانگاری آپارتاید جنسیتی در افغانستان از سوی مجامع بین المللی شدهاند.
طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، برای دومین بار قدرت را در دست گرفت. این گروه در این مدت بیش از ۵۰ فرمان به هدف محدود کردن زنان دختران صادر کرده است.
نزدیک به سه سال است که این گروه بهدلیل وضع محدودیتها از سوی کشورهای جهان به نقضکنندهگان حقوق بشر متهم استند.