اعتراض زنان؛ از پوشیدن کفن تا فشار جهانی بر طالبان

آی‌نور سعیدپور

گروهی از زنان معترض در آستانه‌ی سومین سال حاکمیت طالبان از جامعه‌ی جهانی می‌خواهند که به صدای مردم افغانستان به‌ویژه زنان توجه کرده و حاکمیت گروه طالبان را به‌رسمیت نشناسند.

اعضای جنبش اعتراضی زنان موسوم به “شبکه‌ی مشارکت سیاسی زنان افغانستان” در مکان سربسته در کابل تجمع اعتراضی برگزار کرده و از سیاست‌های محدود کننده‌ی طالبان انتقاد کردند.

زنان معترض در اعتراض دسته‌جمعی شان کفن پوشیده و تاکید دارند که به مبارزه‌ی آزادی‌خواهی‌شان ادامه می‌دهند.

شبکه‌ی مشارکت سیاسی پس از تجمع اعتراضی‌شان اعلامیه‌ای نیز منتشر کرده و نسخه‌ی از آن‌را به خبرگزاری بانوان افغانستان فرستاده است.

این زنان از جامعه‌ی جهانی می‌خواهند که مردم افغانستان را در مبارزه‌ی آزادی‌خواهی‌شان تنها نگذارند. آنان می‌افزایند که جامعه‌ی جهانی فشارها و تحریم‌های سیاسی بر طالبان و به‌ویژه رهبران این گروه را ادامه دهند.

د بخشی از این اعلامیه آمده است: “۱۵ آگست ۲۰۲۱، روز سیاه و شوم برای مردم افغانستان است. در چنین روزی جامعه‌ی جهانی افغانستان را به طالبان تسلیم نمودند. زندگی، سرنوشت و آینده‌ی ۳۶ میلیون شهروند افغانستان را نابود کردند. روزی که سایه‌‌ی تاریک جهالت بر روی افغانستان سایه افکند.”

اعضای شبکه‌ی مشارکت سیاسی می‌گویند که ۱۵ اگست، نمادی از واگذاری “بی‌دلیل قدرت، به یک گروه تروریستی” و شکست آرزوها و امیدهای آینده‌ی شهروندان افغانستان است.

زنان معترض بااشاره به سیاست‌های طالبان بر زنان و دختران از شهروندان کشور می‌خواهند که باهم‌دیگر متحد شوند و برای بازپس‌گیری آزادی، عدالت و حقوق بشر در کنار هم ایستادگی کنند.

به گفته‌ی زنان معترض ۱۵ اگست، روزی‌ست برای بلند بردن صدای هم‌بستگی، قدرت و استقامت مردم افغانستان.

در اعلامیه آمده است: “روزی برای یادآوری به جهان که این وضعیت نامتعادل جاری نباید باقی بماند، افغانستان نباید فراموش شود؛ بلکه باید جنبش قوی جهانی به‌وجود آید، هم‌چنان باید برای آزادی افغانستان گفت‌وگو و اقدام‌های جدی صورت بگیرد”.

اعضای جنبش مشارکت سیاسی تاکید دارند که با اتحاد و هم‌صدایی می‌توان وضعیت موجود در افغانستان را تغییر داد.

آنان می‌افزاید که زنان افغانستانی در طول تاریخ با مشکل‌ها و چالش‌های فراوانی روبه‌رو شده‌اند. به گفته‌ی آنان جنگ‌ها، تحولات سیاسی، تهدیدهای خشونت، تبعیض جنسی، بر زنان و دختران تاثیر گذاشته است.

زنان معترض تاکید دارند که وضعیت امروزی زنان در دوره‌ی طالبان به بحرانی‌ترین حد خود رسیده است.

زنان در حاکمیت طالبان از حقوق اساسی خود محروم شدند و با مشکل‌های مانند خشونت خانگی، ازدواج اجباری، تبعیض جنسی و عدم دست‌رسی به آموزش‌های عالی روبه‌رو هستند.

در اعلامیه آمده است: “از زمان ورود طالبان به افغانستان، بیش از ۶۵ فرمان کتبی و ده‌ها فرمان غیرکتبی و ضوابط بی‌رحمانه صادر شده که موجب محدودیت و آزار مردم، به‌یژه زنان و دختران این کشور گردیده است. علاوه بر این، طالبان با ایجاد محاکم صحرایی، جنگ‌های نیابتی، قتل‌عام و تجاوز‌ها، ثابت کرده‌اند که برای افغانستان و جهان خطرناک هستند.”

زنان معترض تاکید دارند که شرایط حاکم در افغانستان نشان‌دهنده‌ی آپارتاید جنسیتی‌ست. به گفته‌ی آنان، جامعه‌ی جهانی با استناد به گزارش‌های اخیر نهادهای بین‌المللی و هم‌چنان مستندهای موجود را با توجه به قانون‌های منشور حقوق بشر سازمان ملل بررسی کرده و آپارتاید جنسیتی را به رسمیت بشناسد.

زنان معترض می‌گویند که جامعه‌ی طالبان را به دلیل نهادینه‌سازی سیستم آپارتاید جنسیتی محاکمه کند.

طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، قدرت را در دست گرفت. در سه سال گذشته، محدودیت‌های شدیدی بر زنان و دختران وضع کرده و آزادی‌های آنان را سلب کرده است.

این گروه به نقض گسترده‌ی حقوق بشری و هم‌چنان نهادینه‌سازی سیستم آپارتاید جنسیتی متهم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا