فراغت ۳۰۰ دختر از دوره‌های آموزشی خیاطی در کابل

آی‌نور سعیدپور

آموزش و کار؛ اساسی‌ترین حقوق شهروندی؛ اما زنان و دختران از این حقوق محروم اند. آینده‌ی مبهم آموزشی و کاری، دختران را وا داشته که به کارهای صنایع‌دستی رو آورند. یک بنیاد خیریه، می‌گوید که برای ۳۰۰ دختر در کابل، زمینه‌ی آموزش خیاطی و کار در این بخش را فراهم کرده است.

این نهاد خیریه موسوم به “قطره” با نشر گزارش تصویری می‌گوید که در سه سال گذشته برای صدها دختر و زن زمینه‌ی آموزش خیاطی را فراهم کرده است.

در سومین دور از آموزش‌های این بنیاد، ۳۰۰ دختر حرفه‌ی خیاطی را فرا گرفته است.

هدف از برگزاری این دوره‌های آموزشی، ایجاد زمینه‌های کاری برای زنان گفته شده تا آنان بتواند با کار کردن در این بخش کسب درآمد کنند.

دخترانی که در این آموزش‌گاه مصروف کار و آموزش استند، از فراهم شدن چنین برنامه‌ها ابراز خرسندی می‌کنند.

یکی از از دختران در حالی‌که از ادامه‌ی ممنوعیت آموزشی در افغانستان ابراز ناراحتی می‌کند؛ اما می‌گوید که کارهای صنایع‌دستی برای آنان مصروفیت خوب هم‌چنان منبع درآمد است.

طالبان، پس از به دست گرفتن قدرت، آموزش و کار را برای دختران و زنان ممنوع کرد.

دختران در سه سال گذشته، تلاش کردند که از راه‌های چون صنایع‌دستی کسب درآمد کرده و حضور شان را در اجتماع حفظ کنند.

در سه سال گذشته برخی از نهادهای امدارسان و دفترهای سازمان ملل نیز تلاش کرده که برای زنان از طریق صنایع‌دستی، تجارت‌های کوچک و متوسط زمینه‌ی کار را فراهم کند.

گفتنی‌ست که طالبان کار زنان در نهادهای داخلی و بین‌المللی را ممنوع کرده؛ اما کار زنان در بخش‌های خصوصی را ممنوع نکرده، با آن‌هم کار زنان در این بخش‌ها از محدودیت‌های کلی طالبان متاثر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا