سیاست‌های “خشن” طالبان بر زنان؛ سازمان ملل خواستار توجه‌ی جهان شد

لیدا بارز

بخش آسیایی جوانان و زنان سازمان ملل متحد، در یک گزارشی گفته است که افغانستان تنها کشوری است که در آن دختران از آموزش و زنان از کار منع شدند. این سازمان نگاشته است؛ زمان آن فرا رسیده است که جامعه‌ی بین‌المللی سکوت خود را در برابر این «بی عدالتی خشن» شکسته و تجدید نظر کند. 

این سازمان با نشر گزارشی تحت عنوان «صدای خاموش زنان افغانستانی» روز جمعه، ۱۲ اسد، گفته است که طالبان همانند دوره‌ی اول حکومت شان، سیاست‌های محدودیت کننده‌ی را بر زنان و دختران وضع کرده‌اند. 

بر اساس گزارش منتشر شده، آمده است که زنان در دوره‌ی اول حکومت طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، نقض حقوق شان را تجربه کردند. آنان از حقوق اساسی محروم شدند. دختران در این کشور از رفتن به مکتب منع شدند و زنان از اکثر حرفه‌ها کنار گذاشته شدند، به جز نقش های محدودی که در مراقبت‌های بهداشتی داشتند. 

بخش آسیایی جوانان و زنان سازمان ملل متحد، نگاشته است که طالبان، آزادی‌های اجتماعی زنان را گرفته و «الزامات اجباری برقع» و محدودیت‌های سختی را برای تحرک و دست‌رسی زنان به مراقبت‌های بهداشتی به شدت محدود کرده‌اند. 

این سازمان گفته است: «تصور کنید در کشوری زندگی می‌کنید که تنها آرزوی شما دست‌رسی به آموزش و کار است».

در گزارش هم‌چنین آمده است که در افغانستان هزاران خانواده هیچ عضو مرد شاغلی ندارند و زنان از حق کار محروم هستند. 

بخش آسیایی جوانان و زنان سازمان ملل متحد، می‌گوید که آماده‌ی دفاع از حقوق بشر تحت هر شرایطی هستند. درست مانند سختی‌هایی که زنان تحت حاکمیت طالبان تحمل می‌کنند. هزاران دختر و زن در افغانستان امید خود را از دست نداده‌اند و تلاش می‌کنند تا از هر فرصت کوچکی برای زندگی، آموزش و کار بهره‌مند شوند. 

این سازمان هم‌چنین نگاشته است که زنان در طول سال‌ها بی‌عدالتی و نابرابری دوام آورده‌اند و مبارزه می‌کنند. مقاومت زنان افغانستانی تضمین می‌کند که ما هرگز تسلیم نمی‌شویم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا