زنان متاثر از بحران بشری و محدودیت‌های طالبان 

آی‌نور سعیدپور

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) از بحران بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده وگفته است که حدود 48 درصد جمعیت افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند. اوچا هم‌چنان گفته است که بیش‌تر نیازمندان زنان و دختران است که از محدودیت‌های طالبان نیز متاثر شده‌اند.

اوچا با نشر گزارشی گفته که ادیم وسورنو، رییس بخش عملیاتی این سازمان سفر چهار روزه‌ی به افغانستان داشته و وضعیت بشری را از نزدیک در این کشور بررسی کرده است.

خانم وسورنو، تاکید می‌کند که زنان و دختران بیش‌ترین آمار نیازمندان به کمک‌های بشردوستانه را تشکیل می‌دهد. این مقام سازمان ملل هم‌چنان از محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران نیز ابراز نگرانی کرده و گفته است که بیش از ۱.۴ میلیون دختر به طور مستقیم تحت تأثیر ممنوعیت آموزش بالاتر از صنف ششم قرار دارند. او افزود: «این موضوع دست‌کم نگرانی بزرگ است».

رییس بخش عملیاتی به چالش‌های ناشی از محدودیت‌های کار زنان افغانستانی در نهادهای بشردوستانه و دفترهای سازمان ملل نیز پرداخته و می‌گوید که این موارد لایه‌ای دیگر بر پیچیدگی محیط عملیاتی که در حال حاضر بسیار دشوار است، افزوده است. 

این مقام سازمان ملل هم‌چنان شجاعت کارگران زن افغانستانی را که با چالش‌ها و خطرهای شخصی روزانه مواجه‌اند در ارایه‌ی کمک‌های انسانی مورد ستایش قرار داد و از آنان برای شجاعت و «تعهدشان به حمایت از زنان و مردان در سراسر کشور» سپاس‌گزاری کرده است.

اوچا در بخشی از این گزارش می‌گوید که برای وضعیت بحرانی در افغانستان نیاز است که جامعه‌ی بین‌المللی به طور مشترک اقدام کرده و حمایت لازم را برای جلوگیری از رنج بیش‌تر مردم افغانستان ارائه دهد.

براساس گزارش اوچا، برگشت مهاجران از کشورهای همسایه و رویدادهای طبیعی؛ وضعیت اقتصادی مردم افغانستان را بدتر کرده است.

این در حالی‌ست که پیش از این نیز سازمان‌های مختلف از بحران بشری در افغانستان نگرانی کرده است. براساس گزارش‌ها بیش‌ترین افراد نیازمند زنان و کودکان اند و ممنوعیت کار زنان در نهادهای بشردوستانه، روند امدادرسانی به آنان را دشوارتر کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا