مجله‌ی زن: طالبان ظلم را بر زنان نهادینه کرده است

لیدا بارز

مجله‌ی زن، با نشر مقاله‌ای تحلیلی در مورد وضعیت زنان افغانستانی گفته است که طالبان در این کشور «همه چیز» را به عقب برده‌‌اند. 

این مجله روز سه‌شنبه، ۳۰ اسد، نگاشته است که افغانستان کشور «بسیار قدرت‌مندی» بود که زنان و دختران در این کشور طرف‌دار آزادی و آموزش هستند؛ امأ اکنون همه چیز از «روز به شب» تغییر کرده است.

این مجله‌ی اختصاصی که به موضوعات زنان در سراسر جهان می‌پردازد؛ در مورد وضعیت زنان افغانستانی نوشته است که در حال حاضر زنان و دختران تحت حاکمیت طالبان، قربانی «ظلم نهادینه‌شده‌ی توسط طالبان» هستند.

بر اساس گزارش منتشر شده، آمده است: «به راحتی می‌توان افغانستان را به عنوان کشوری به یاد آورد که مدت‌ها با جنگ و ویرانی روبه‌رو بوده است؛ اما پیش از حاکمیت دور اول طالبان در سال ۱۹۹۶ و سپس برگشت دوباره‌ی آن‌ها در اگست ۲۰۲۱، افغانستان مترقی بود».

در این مقاله آمده است که وضعیت امروز افغانستان وخیم است؛ اما جهان از گستردگی فاجعه‌‌ی آن برای زنان و همه مردم این کشور بی‌اطلاع مانده است. 

مجله‌ی زن نگاشته است؛ به راحتی می‌توان تصور کرد که آن‌چه در افغانستان اتفاق افتاده هرگز نمی‌تواند در هیچ جای دیگری رخ دهد. 

در ادامه‌ی این گزارش ذکر شده است که حق آموزش دختران در افغانستان یک مسئله‌ی جهانی است و باید به این صورت با آن برخورد کرد.

این در حالی است که کمیسیون حقوق بشر کانگرس امریکا در آستانه‌ی‌ سومین سال‌گرد سقوط دولت افغانستان، روز سه‌شنبه نشستی را درباره‌ی حقوق زنان و دختران افغانستانی برگزار کرد.

در این نشست، رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌‌ی امریکا برای زنان افغانستانی، هدر بار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر، وحیده امیری و میترا مهران دو فعال حقوق بشر از افغانستان شرکت کردند.

رینا امیری گفته است که طالبان در حاکمیت خود در سه سال گذشته، مرتکب نقض سیستماتیک حقوق زنان، اقلیت‌های قومی- مذهبی، آزادی بیان، خشونت علیه مقامات و نیروهای امنیتی حکومت پیشین شده است.

او افزوده است: «برخورد طالبان با زنان و دختران فاجعه‌بارتر از دیگران بوده و این اقدامات طالبان مصداق آزار جنسیتی است».

هیدر بار، معاون بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر در سخن‌رانی‌اش در این نشست نیز گفته‌است که طالبان باید به‌خاطر “جنایت‌هایی” که مرتکب شده‌اند، پاسخ‌گو باشند. وی هم‌چنین تاکید کرده که آپارتاید جنسیتی در افغانستان،  از سوی جامعه‌ی جهانی به‌رسمیت شناخته شود.

برگزار کننده‌گان در این نشست از جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های بین‌المللی، خواستار پاسخ‌گو کردن طالبان در برابر عمل‌کردهای شان علیه زنان شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا