مقام سازمان ملل به دختران افغانستانی: جهان شما را فراموش نکرده است 

لیدا بارز

هسیائو وی‌لی، مدیر بخش افغانستان برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد گفته است که پشت تمام داستان‌های کارآفرین‌های زن در این کشور، «هوس آموزش» پنهان شده است. 

برنامه‌ی غذای سازمان ملل در افغانستان با نشر یک نوار ویدیویی از هسیائو وی‌لی، امروز دوشنبه، ۸ اسد، در برگه‌ی کاربری اکس از دیدار وی با دختران و زنان بازمانده از آموزش که اکنون سرگرم تجارت‌های کوچک استند، نشان می‌دهد. 

خانم وی‌لی، می‌‌گوید که برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل از صدها زن در بخش‌های تهیه‌ی مواد غذایی، فارم مرغ‌داری و آموزش مهارت‌های خیاطی حمایت کرده و زمینه‌ی کار را برای آنان فراهم کرده است. 

مدیر بخش افغانستان برنامه‌ی جهانی غذا، با استقبال از پیش‌رفت و مهارت‌های زنان و دختران افغانستان، گفته است که خیاط‌های زن اکنون توانایی لازم برای طرح‌های مد را انجام می‌دهند. آنان کسب‌و‌کارهاب شان را باز کرده و تولیدات خود را نیز خودشان به‌فروس می‌رسانند. 

 وی می‌گوید؛ در پس همه‌ی این داستان‌های مثبت، داستانی غم‌انگیز و پنهان نیز وجود دارد. او می‌افزاید: «زیرا زنانی که سعی کردم با آنان در مورد پرورش مرغ صحبت کنم، در حالی‌که او می‌تواند از تخم‌هایی که تولید می‌شود درآمد خوبی کسب کند. چیزی که او واقعاً می‌خواست در مورد آن با من صحبت کند آموزش بود». 

خانم وی‌‌لی، به نقل از یک دختر بازمانده از آموزش می‌‌گوید؛ او می‌خواست چند سال پیش در آستانه‌ی تمام شدن صنف هفتم، سپس وارد دوره‌ی لیسه شود.

مدیر بخش افغانستان برنامه‌ی جهانی غذا، هم‌چنین افزوده است: «در نهایت، دختران در افغانستان، مسیر جدیدی را برای خود ترسیم می‌کنند. من می‌دانم که این لزوماً آن چیزی نیست که آنان می‌خواستند؛ اما ما هم‌چنان به آنان کمک می‌کنیم تا نمایندگی خود را دوباره به دست آورند. کاری که ما باید انجام دهیم این است که مطمئن شویم که می‌توانیم این کار را ادامه دهیم تا بدانند دنیا آنان را فراموش نکرده است».

پس از به قدرت رسیدن دوباره‌ی طالبان، این گروه در اولین اقدام خود مکتب‌ها را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بستند. این گروه سپس فعالیت تمامی مرکز‌های آموزشی را متوقف و محدودیت‌های روزافزونی ازجمله منع کار زنان و گشت‌و‌گذار آنان را وضع کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا