سمیرا اصغری: جهان برای رعایت حقوق زنان به طالبان فشار آورد

آی‌نور سعیدپور

سمیرا اصغری، عضو کمیته‌ی بین‌المللی المپیک می‌گوید که زنان و دختران افغانستانی نباید از سوی جامعه‌ی جهانی فراموش شود. این ورزش‌کار می‌افزاید که حضور دختران در بازی‌های المپیک پاریس ۲۰۲۴ در وضعیتی که طالبان، ورزش دختران را ممنوع کرده؛ نشان دهنده‌ی قدرت زنان و دختران است.

سمیرا اصغری، هم‌زمان با مسابقات المپیک پاریس ۲۰۲۴، که سه ورزش‌کار زن به نمایندگی از افغانستان در آن حضور دارند؛ در مقاله‌ای که از سوی کمیته‌ی بین‌المللی المپیک منتشر شد؛ نوشته که حضور زنان به نمایندگی از افغانستان در این رویداد ورزشی، واضح‌ترین نشانه‌ای است که طالبان نتوانسته‌ ورزش زنان یا روحیه آنان را درهم بشکنند.

این ورزش‌کار، در مقاله‌ی خود نوشته است که نباید ۲۰ میلیون زن و دختر افغانستانی که از حقوق اولیه خود برای دست‌رسی به آموزش، کار، بهداشت و ورزش محروم اند؛ فراموش شوند. 

خانم اصغری در بخش از این مقاله به چالش‌های فرهنگی و اجتماعی فرا راه ورزش دختران نیز اشاره کرده و گفته که دختران در دو دهه‌ی گذشته باوجود این مشکل‌ها مبارزه کرده و به ورزش روی آوردند. به گفته‌ی این ورزش‌کار؛ اما طالبان پس از به دست گرفتن قدرت برای دومین بار، همه‌ی دست‌آوردهای بیست سال گذشته را واژگون کرده اند. 

در بخش از این مقاله به محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران نیز اشاره شده است. در مقاله آمده که دختران اجازه‌ی آموزش‌های بالاتر از صنف ششم، کار و ورزش را ندارند. خانم اصغری می‌گوید که پس از به قدرت رسیدن طالبان، ورزش‌کاران زن مجبور شدند که پیراهن‌های ورزشی خود را بسوزانند، مدال‌های خود را دفن کنند، وسایل ورزشی را پنهان کرده و یا از کشور فرار کنند.

سمیرا اصغری، تاکید کرده که این بازی پایانی برای زنان و دختران افغانستانی نیست. او افزوده که دولت‌ها، سازمان ملل متحد و دیگر بازی‌گران کلیدی برای بازگرداندن حقوق اولیه‌ی انسانی زنان افغانستانی باید بر طالبان فشار وارد کنند. 

طالبان، پس از به‌دست گرفتن قدرت بیش از ۵۰ فرمان به‌هدف محدود کردن دختران در بخش‌های مختلف صادر کرده است. 

این درخواست در حالی مطرح می‌شود که بازی‌های المپیک امسال در پاریس جریان دارد. از افغانستان نیز سه ورزش‌کار زن شرکت دارند. اتل مشوانی، سخن‌گوی اداره‌ی تربیت بدنی و ورزش طالبان گفته که ورزش‌کاران زن را به‌رسمیت نمی‌شناسد. با آن‌هم دختران ورزش‌کار گفته‌اند که آنان از زنان افغانستانی که از تمام حقوق شان محروم‌اند، در این بازی‌های جهانی نمایندگی می‌کنند. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا