زنان معترض: وضعیت زنان در رژیم ستم‌گر طالبان وحشت‌ناک است

آی‌نور سعیدپور

گروهی از زنان معترض، وضعیت حقوق بشری به‌ویژه وضعیت زنان در حاکمیت طالبان را “وحشت‌ناک” توصیف می‌کند. این زنان، از جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های حقوق بشری می‌خواهند که اقدام‌های “قاطعانه” برای حمایت و حفاظت از حقوق بشر در افغانستان انجام دهند.

گروه اعتراضی زنان موسوم به “جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان” با نشر اعلامیه‌ای که نسخه‌ای از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان نیز ارسال شده، خطاب به جامعه‌ی جهانی تاکید کرده‌ که با هم‌بستگی و تلاش‌های مشترک، می‌توان به وضعیت “وحشت‌ناک” حقوق بشری در افغانستان پایان داد.

در این اعلامیه آمده است که زنان تحت رژیم “ستم‌گر و جابر” طالبان به طور سیستماتیک از همه‌ی عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی حذف شده‌اند. زنان معترض تاکید می‌کنند که این وضعیت نقض “آشکار و بی‌رحمانه”‌ی حقوق اساسی‌ست که در نتیجه‌ی آن زنان به‌حاشیه‌ی جامعه رانده شده و صدای آنان را نیز خفه کرده است.

اعضای “جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان” بسته ماندن نهادهای آموزشی دخترانه را “جنایت بی‌سابقه” عنوان می‌کنند. آنان می‌گوید که طالبان برای سومین سال متوالی، دروازه‌های مکتب و دانشگاه‌ را به‌روی دختران بسته نگه‌داشته و امسال نیز آزمون ورودی دانشگاه‌ها را نیز بدون حضور دختران برگزار کرده‌اند. زنان معترض، این اقدام طالبان “غیرانسانی” عنوان می‌کنند و می‌گویند که این وضعیت آینده‌ی آموزشی و حرفه‌ای دختران را به نابودی کشانده و رویاهای‌شان را به ناامیدی تبدیل کرده است.

در بخش از این اعلامیه آمده است که در حاکمیت طالبان، ناامنی، فقر اقتصادی، خشونت‌های خانوادگی و ازدواج‌های اجباری زنان افزایش یافته است. آنان افزوده‌اند که هیچ نهاد دفاعی و نظارتی برای حمایت از زنان وجود ندارد و آنان در برابر “ظلم و ستم” بی‌پناه و بی‌دفاع مانده‌اند.

این زنان می‌گویند که طالبان با خفه‌کردن صدای آزادی بیان؛ فعالان مدنی، استادان دانشگاه‌ها و نخبگان علمی را به زندان انداخته اند. آنان افزوده که این اقدام‌های “سرکوب‌گرانه”، تلاش‌های جامعه‌ی مدنی برای مقاومت و دفاع از حقوق زنان را به شدت تضعیف کرده است.

اعضای “جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان” گفته‌اند که طالبان نباید از هیچ‌گونه حمایت مالی و سیاسی برخوردار شوند و سران طالبان باید به عنوان “گروه تروریستی و ناقض حقوق بشر و حقوق زنان در لیست‌سیاه بین‌المللی” قرار گیرند.

طالبان پس از به‌دست گرفتن قدرت با صدور بیش از ۵۰ فرمان، زنان و دختران را در عرصه‌های مختلف محدود و حقوق‌شان را از آنان سلب کرده است. این گروه به نقض گسترده‌ی حقوق بشری متهم اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا