نظامیان پیشین: در خطر بازداشت و اعدام قرار داریم

آی‌نور سعیدپور

کمیته‌ی حمایت از نظامیان پیشین افغانستان، مدعی شده است که طالبان به اطلاعات نظامیان پیشین دست‌رسی دارند و این نظامیان اکنون باوجود عفو عمومی در معرض، تهدید، بازداشت و اعدام‌های فراقانونی قرار دارند. به گفته‌ی این کمیته در این میان زنان نظامی پیشین، با مشکل‌های اقتصادی و روانی دست‌وپنجه نرم می‌کند. 

این کمیته با نشر اعلامیه‌ای که نسخه‌ی از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان نیز ارسال شده، گفته‌اند که در نظام جمهوری بیش از ۳۰۰ هزار نظامی به شمول زنان در نهادهای مختلف مصروف کار بودند. 

در اعلامیه آمده که پس از حاکمیت طالبان تعدادی از نظامیان پیشین به کشورهای همسایه پناه برده‌اند؛ اکنون با مشکل‌های اقتصادی، رد مرز شدن و تحویل‌دهی به طالبان مواجه استند.

به گفته‌ی این کمیته تعدادی از نظامیان پیشین که در داخل کشور استند، “قربانی خشونت و استبداد” طالبان قرار دارند. “با آن‌که گروه طالبان ادعای تامین امنیت سراسری در افغانستان را دارند؛ اما در سه سال گذشته صدها نفر از نظامیان پیشین افغانستان در داخل کشور زیر عنوان افراد مسلح ناشناس به شکل مرموز کشته، ناپدید، در موردهای خانه‌ها و اموال‌شان را دزدی و تهدید به مرگ کرده‌اند”.

در بخش از این اعلامیه روایت یک زن نظامی پیشین روایت شده است.

یکی از زنان نظامی پیشین از ولایت پروان می‌گوید که تعدادی از افراد مسلح وی را تهدید کرده و سپس طلاها و پول او را به‌زور گرفته است. این زن هم‌چنان می‌افزاید که افراد مسلح به‌دلیل کار در نهادهای امنیتی در نظام جمهوری او را تهدید به مرگ کرده است.

کمیته‌ی نظامیان پیشین هم‌چنان گفته که این نظامیان در بیست سال گذشته در کنار نیروهای ناتو برای مبارزه با تروریزم مبارزه کرده و اکنون ناتو در برابر وضعیت “اسف‌بار” نظامیان پیشین سکوت کرده است.

این کمیته با اشاره به وضعیت نظامیان پیشین خواستار توجه‌ی جدی جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های حقوق بشری شده‌اند. این نظامیان از سازمان‌های مختلف خواسته که برای پایان وضعیت موجود باید بر طالبان فشار آورده شود. 

نظامیان پیشین هم‌چنان خواستار به دادگاه کشانیدن طالبان به‌ویژه رهبر این گروه شده‌اند و تاکید کرده که جامعه‌ی جهانی زیر عنوان تعامل نباید گروه طالبان را در قدرت نگه‌داری کند. آنان هم‌چنان خواستار صدور ویزا به این نظامیان و حمایت از حکومت “مشروع، دموکراتیک و غیر متمرکز” شده‌اند. 

هم‌زمان با قدرت‌گیری مجدد طالبان در افغانستان، ساختار نیروهای مسلح افغانستان نیز فروپاشید. در سه سال گذشته بارها از قتل‌های هدف‌مند نظامیان پیشین گزارش‌های مختلف نشر شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا