گفت‌وگوی رییس سازمان جهانی بهداشت با مقام طالبان در مورد حقوق زنان

آی‌نور سعیدپور

تدروس ادهانوم قریسوس، رییس سازمان جهانی بهداشت گفته است که با نورجلال جلالی، وزیر صحت طالبان دیدار و در مورد تضمین دست‌رسی زنان و دختران افغانستانی به فرصت‌های شغلی و آموزشی گفت‌وگو کرده است. از سوی دیگر این دیدار با انتقاد فعالان حقوق زن مواجه شده و آن‌را بی‌توجهی این سازمان به نقض حقوق بشر در افغانستان عنوان کرده‌اند.

رییس سازمان جهانی بهداشت با نشر پیامی در برگه‌ی اکس از این دیدار خبر داده و نوشته است که با این مقام طالبان در مورد افزایش کار برای پایان دادن به فلج کودکان و سایر بیماری‌ها بحث کرده است. 

آقای ادهانوم، در این دیدار تاکید کرده که سازمان جهانی بهداشت به حمایت از همه‌ی مردم افغانستان به‌ویژه زنان و کودکان ادامه می‌دهد تا نیازهای صحی آنان برآورده شود.

تدروس ادهانوم قریسوس افزوده که در مورد دست‌رسی زنان به کار آموزش با آقای جلالی صحبت کرده و هم‌چنان  بر تأثیر قابل توجهی که این فرصت‌ها می‌تواند بر توان‌مندسازی زنان و تقویت توسعه‌ی کلی اجتماعی-اقتصادی در افغانستان داشته باشد، نیز تأکید کرده است. 

فوزیه کوفی، نماینده‌ی پیشین پارلمان افغانستان به این دیدار واکنش نشان داده و گفته که ملاقات رییس سازمان جهانی بهداشت با این مقام طالبان “آشکارا سطح متفاوتی از نقض اخلاقی و انحطاط اخلاقی توسط این سازمان” را نشان می‌دهد. 

خانم کوفی با نشر پیامی در برگه‌ی اکس نوشته است که با دیدن این‌که نماینده‌ی سازمان جهانی بهداشت با “افتخار” عکس خود را با شخصی که اخیراً توسط هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان منصوب شده؛ منتشر می‌کند که ۸۵ فرمان در نفی حقوق اولیه و اساسی زنان و دختران صادر کرده است. 

نصیراحمد اندیشه، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در شواری حقوق بشر نیز گفته که ملاقات با طالبانی که تحت تحریم سازمان ملل می‌باشد، برای هدف بشردوستانه مساله‌ی جدای‌ست؛ اما به گفته‌ی وی نشر چنین دیدار “با افتخار به عنوان ابزار تبلیغاتی برای آنها ظاهراً پست و توهین” به میلیون‌ها نفر در افغانستان است. 

نورجلال جلالی، به تازگی از سوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان عنوان وزیر صحت این گروه منصوب شده است. گروه طالبان، در لیست تحریم سازمان ملل متحد قرار دارد؛ اما این مقام طالبان به سویس سفر کرده است.

گفتنی‌ست که سیستم بهداشت افغانستان به کمک‌های بین‌المللی وابسته است. سازمان جهانی بهداشت پیش از این بارها از فروپاشی سیستم صحی افغانستان هشدار داده است.

از سوی دیگر، ممنوعیت آموزش، کار و آزادی حرکت زنان به گونه‌ی گسترده بر سیستم بهداشت افغانستان تاثیر گذاشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا