یونیسف در افغانستان: یک‌‌سوم زنان باردار بیرون از مرکز صحی زایمان می‌کنند

لیدا بارز

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل یا یونیسف با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت زنان باردار در افغانستان گفته است که یک‌سوم زنان باردار در این کشور در بیرون از مرکزهای صحی زایمان می‌کنند.

یونیسف امروز دوشنبه، ۲۵ سرطان، با نشر مقاله‌ای در وب‌سایت رسمی این سازمان نگاشته است که زایمان زنان باردار در خارج از مرکزهای صحی و بدون متخصص مراقبت‌های بهداشتی، زندگی این زنان و کودکان نوزاد را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد.

در مقاله‌ی منتشر شده از سوی این سازمان آمده است که تنها ۶۷ درصد از ولادت‌ها در افغانستان توسط یک متخصص بهداشتی ماهر انجام می‌شود. 

با توجه به میزان مرگ‌و‌میر مادران و نوزادان در افغانستان و عدم دست‌رسی زنان‌ باردار به خدمات صحی این سازمان به نقل از کارکنان محلی شان در این کشور گفته است: «زنان باردار باید حداقل چهار بار قبل از زایمان با یک پزشک ماهر ملاقات کنند اما تنها یک‌سوم زنان در افغانستان این کار را انجام می‌دهند».

یونسیف گفته است؛ هنگامی که مادران در خارج از یک مرکز بهداشتی یا بدون یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی زایمان می‌کنند، زندگی مادر در معرض خطر جدی قرار می‌گیرد.

به گفته‌ی این سازمان؛ اگر مادران دچار عارضه‌ی پس از زایمان مانند خون‌ریزی یا ناراحتی جنین شوند، چانس کمی برای مداخله‌ی پزشک متخصص وجود دارد و ممکن است مادر و نوزاد هر دو تلف شوند. 

پیش از این سازمان بهداشت جهانی گفته بود که روزانه ۲۴ مادر و ۱۶۷ کودک در سراسر افغانستان به‌دلیل بیماری‌های قابل پیش‌گیری مرتبط با بارداری و زایمان جان خود را از دست می‌دهند.

در همین حال سازمان ملل نیز افغانستان را یکی از «بدترین کشورها از نظر مرگ‌و‌میر مادران در هنگام زایمان» عنوان کرده است. 

براساس آمار که سازمان بهداشت جهانی در قوس سال ۱۴۰۲ خورشیدی منتشر کرد از سال ۲۰۱۷ بدین‌سو سالانه ۶۳۸ زن در افغانستان در ازای هر ۱۰۰ تولد جان خود را از دست می‌دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا