فرانسه به زنان افغانستانی پناهندگی می‌دهد

لیدا بارز

دادگاه ملی حق پناهندگی فرانسه، در یک اقدام کم سابقه‌ی اعلام کرده است که از پناه‌جویان زن افغانستانی حمایت می‌کند. 

قاضی‌های فرانسه با نشر اعلامیه‌ای روز جمعه، ۲۲ سرطان، در وب‌سایت رسمی این دادگاه اعلام کرد که کشور فرانسه این تصمیم را به دلیل اقدام‌های طالبان علیه «حقوق و آزادی‌های زنان» فراگرفته است.

دادگاه ملی حق پناهندگی فرانسه، در بیانیه‌ای منتشر شده گفته است که «تمامی زنان افغانستانی» را به‌عنوان یک گروه اجتماعی می‌شناسد که به عنوان پناهنده می‌توانند مورد حمایت آنان قرار بگیرند.

در همین حال این دادگاه بیان کرده است که از حکم صادر شده در تاریخ ۱۶ جنوری توسط دیوان دادگستری اتحادیه‌ی اروپا پیروی می‌کند.

پیش از این نیز دیوان دادگستری اتحادیه‌ی اروپا حکمی را صادر کرده بود که بر اساس آن زنان اگر «در کشور مبدا خود به دلیل جنسیت‌شان در معرض خشونت‌های فیزیکی یا روانی قرار گیرند»، می‌توانند درخواست پناهندگی دهند.

در بیانیه‌ی منتشر شده از سوی دیوان دادگستری اتحادیه‌ی اروپا هم‌چنین آمده است که براساس مفاد کنوانسیون ژنو، اقدم‌های طالبان در برابر زنان از جمله حق دست‌رسی به خدمات بهداشتی، آموزشی، آزادی رفت‌و‌آمد و حذف آنان از ساختار دولتی به منزله اقدام‌های «تبعیض‌آمیز جدی» و «اعمال آزار و اذیت» به حساب می‌آید.

در همین حال در حکم صادر شده از سوی یاد شده است که زنان افغانستانی که به‌دلیل اقدام‌های تبعیض‌آمیز و آزار و اذیت‌های طالبان از کشور خود فرار می‌کنند، اکنون می‌توانند در فرانسه درخواست پناهندگی دهند و شانس بالایی برای دریافت پناهندگی دارند.

از سوی هم در بیانیه‌ای دادگاه ملی حق پناهندگی فرانسه نیز آمده است که طالبان از زمان باز پس‌گیری قدرت در اگست ۲۰۲۱ در افغانستان «به حقوق و آزادی‌های بنیادین زنان و دختران افغانستانی آسیب رسانده‌اند».

دلفین رویو، مدیر کل سازمانی موسوم به «فرانسه سرزمین پناه‌جویان»، با استقبال از این تصمیم ابراز امیدواری کرده و گفته است که این تصمیم به ایجاد برنامه‌ای برای پذیرش زنان افغانستانی کمک کند.

طبق‌ یافته‌های دفتر حفاظت از پناهندگان و افراد بدون تابعیت فرانسه، شهروندان افغانستان در سال ۲۰۲۲، هفده هزار و ۱۰۳ درخواست پناهندگی در این کشور را ثبت کرده‌اند. این میزان ۱۵ درصد کل درخواست‌های پناهندگی در فرانسه است.

وضعیت اسف‌بار زنان و فضای نامناسب اجتماعی برای فعالیت، گشت‌و‌گذار و آموزش زنان در افغانستان باعث شده است تا بیش‌تر از زنان مدافع حقوق بشر و اعضای جامعه‌ی مدنی افغانستان در تلاش ترک کشور باشند. 

فرانسه این تصمیم کم‌سابقه را در حالی گرفته است که چندی پیش کشورهای سویدن، دانمارک و آلمان نیز اعلام کرده‌اند که برای افراد در خطر ریسک و زنان که به دلیل سیاست‌های تبعیض‌آمیز طالبان مجبور به ترک کشور شان شده‌اند، پناهندگی می‌دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا