هشدار سازمان ملل از تشدید نقض حقوق بشر در افغانستان

لیدا بارز

بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که تصویر نگران‌کننده‌‌ی از تشدید واکنش‌های جنسیتی در برخی از کشورها به‌شمول افغانستان تحت رهبری طالبان، وجود دارد و نشان می‌دهد که نقض حقوق زنان در این کشورها افزایش یافته است.

دوروتی استرادا-تانک، رئیس بخش تبعیض علیه زنان و دختران در بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه، ۲۰ سرطان، با نشر نوار تصویری و صحبت در مورد گزارش اخیر این سازمان، در مورد نقض حقوق بشر و حقوق زنان افغانستانی می‌گوید: «واکنش‌ها علیه حقوق زنان و دختران در برخی کشورها، از جمله رژیم آپارتاید جنسیتی توسط طالبان در افغانستان، اعمال می‌شود، به شدت رسیده است».

این مقام سازمان ملل متحد، می‌گوید که این سازمان تلاش دارد تا مسیری را به‌سوی برخورداری برابر از همه حقوق بشر برای زنان و دختران ترسیم کند. این سازمان، هم چنین خواستار پاسخ‌گوی صریح بین‌المللی شده است. 

رئیس بخش تبعیض علیه زنان و دختران در بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته است که بشریت در ذهنیت واکنشی قرار دارد که هدف آن محدود کردن برخورداری زنان و دختران از حقوق انسانی شان در تمام عرصه‌های اصلی زندگی محروم و با تبعیض روبه‌رو استند.

وی با اشاره به وضعیت زنان و کودکان در افغانستان گفته است: «وضعیت موجود که حقوق بشر و آزادی‌های اساسی نیمی از جمعیت جهان را برآورده نمی‌کند، غیرقابل قبول است».

در این گزارش آمده است که تحقق برابری جنسیتی اساسی را نمی‌توان بیش‌تر به تأخیر انداخت. به همین دلیل است که در گزارش تازه‌ی این سازمان، سازمان ملل متحد از دولت‌ها و سایر بازی‌گران خواسته است تا برابری اساسی را بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر ایجاد کنند.

نگرانی از  تشدید نقض حقوق بشر و حقوق زنان از سوی این سازمان بین‌المللی در حالی مطرح می‌شود که دو روز پیش، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان نیز با نشر گزارش و مستندهای وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان را به نقض حقوق بشر متهم کرده بود

زنان و دختران در افغانستان از ابتدایی‌ترین حقوق شان محروم شده‌اند. طالبان با صدور بیش از ۸۰ فرمان محدودکننده علیه زنان افغانستانی به باور کارشناسان سازمان ملل متحد به « عاملان آپارتاید جنسیتی» معرفی شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا