هشدار سازمان ملل از پیامدهای فاجعه‌بار وضعیت زنان افغانستانی

آی‌نور سعیدپور

بخش زنان سازمان ملل متحد، از پیامدهای محرومیت زنان و دختران افغانستانی از حقوق شان ابراز نگرانی کرده و آن‌را فاجعه‌بار عنوان کرد.

این نهاد سازمان ملل متحد با نشر گزارشی خواستار اقدام جهانی در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان شده است. 

بخش زنان سازمان ملل متحد، با اشاره به ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم از سوی طالبان، آمار داده که حدود ۱.۱ میلیون دختر از آموزش باز مانده‌اند. 

در بخشی این گزارش، از وضعیت کنونی افغانستان ابراز نگرانی صورت گرفته و هم‌چنان از پیامدهای آن در سطح جهانی هشدار داده شده است. بخش زنان سازمان ملل نوشته که وضعیت کنونی افغانستان، چالش‌های بی‌سابقه‌ای را در سطح بین‌المللی برای مداخله‌های هدف‌مند در مورد برابری جنسیتی به‌وجود می‌آورد. 

طالبان پس از به‌دست‌ گرفتن قدرت در اگست ۲۰۲۱، حقوق اساسی زنان و دختران را از آنان سلب کرده است. این گروه هم‌چنان با صدور فرمان‌های مختلف همه‌ی زیر ساخت‌های که برای برابری جنسیتی کار می‌کرد را نیز هدف قرار داده و فعالیت‌های آن‌ها را تعیلق کرده است. رژیم طالبان وزارت امور زنان را که در دو دهه‌ی جمهوری در زمینه‌ی حقوق زنان فعالیت گسترده‌ داشت را لغو کرد و اکنون در ساختمان آن، وزارت امر به معروف و نهی از منکر این گروه فعالیت دارد. این نهاد طالبان بر رفتار و پوشش شهروندان نظارت می‌کند. علاوه بر آن بیش‌ترین فرمان‌ها برای سلب آزادی زنان نیز از سوی محمدخالد حنفی، وزیر امر به معروف وضع و از سوی کارکنان این نهاد تطبیق شده است. کارمندان وزارت امر به معروف طالبان بیش‌ترین تشدت را در برابر زنان انجام می‌دهد. فعالیت کمیسیون حقوق بشر نیز به تعلیق آمده و کار زنان در نهادهای عدلی و قضایی نیز ممنوع شده است. 

سازمان ملل نیز از این امر ابراز نکرانی کرده و نوشته است که طالبان به‌طور فشرده و منظم همه‌ی نهادها و زیرساخت‌های که در بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ در زمینه‌ی توان‌مندسازی زنان و پیش‌رفت‌در برابری جنسیتی کار می‌کرد، برچیده است. بر اساس گفته‌ی بخش زنان سازمان ملل با ممنوعیت کار این نهادها، اکنون جمع‌آوری داده‌ها در مورد مسایل مربوط به برابری جنسیتی در افغانستان دشوار شده است.

بیش از یک هزار روز از ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان می‌گذرد. زنان و دختران علاوه بر آموزش از اساسی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوق شان نیز محروم اند. 

بخش زنان سازمان ملل در حالی از پیامدهای محدودیت‌های طالبان هشدار می‌دهد که این سازمان میزبان نشست بین‌المللی دوحه بدون حضور زنان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا