هشدار ریچارد بنت از عواقب ناگوار دعوت نشدن زنان در نشست دوحه
ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان گفته است اگر زنان از نشست دوحه بهدلیل حضور طالبان حذف شدهاند که این هزینهی بسیار سنگین دارد.
نیویارک تایمز با نشر گزارشی از ریچارد بنت، جمعه شب، ۸ سرطان، نگاشته است که جامعهی جهانی به طالبان اجازه ندهد تا با تهدید به حضور نیافتن شان در مذاکرات بینالمللی «بهانه طلبی» کنند.
ریچارد بنت، در این مقاله گفته است که شرایط این نشست طوری طراحی شده است از تمرکز بر موضوعات بیطرف سیاسی در سومین نشست دوحه بههدف جذب طالبان به میز مذاکره کشانیده شوند.
در همین حال گزارشگر ویژهی سازمان ملل در این مقاله نگاشته است که سازمان ملل، طالبان را بهعنوان یک دولت بهرسمیت نمیشناسد و نباید با این گروه بهعنوان یک دولت رفتار شود.
او اضافه کرده است که احترام به حقوق بشر، بهخصوص حقوق زنان و دختران باید پیششرط هر گونه تعامل با طالبان باشد.
بهباور بنت، تجربههای گذشته از عدم حضور نمایندگان زنان و جامعهی مدنی افغانستان در نشستهای دوحه نشان میدهد که چنین روندهای سیاسی در نبود زنان، اعتبار و پایداری ندارد.
ریچارد بنت گفته است؛ اگرچه شماری از اعضای جامعهی مدنی و گروههای زنان «پس از فشارهای خارجی قابل توجه» در جلسههای حاشیهای حضور خواهند داشت.
او همچنین در این مقاله نگاشته است که هرچند تنها گذاشتن زنان مبارز افغانستانی به این بهانه که جامعهی جهانی به اندازهی کافی به افغانستان آسیب وارد کرده است و باید از امور این کشور دور بماند آسان است؛ اما این به گفته او برای آن دسته از زنان و دخترانی که سرکشی میکنند ضرری بزرگ خواهد بود.
آقای بنت میگوید: «ما موظف هستیم که با افزایش حفاظت، حمایت و همبستگی به شجاعت آنان پاسخ دهیم».
سومین نشست دوحه با حضور نمایندگان ویژهی بینالمللی از ۲۷ کشور برای افغانستان در دوحه تا یکروز دیگر برگزار میشود تا در مورد مسیر سیاسی آیندهی افغانستان گفتوگو شود.
دعوت نشدن زنان و جامعهی مدنی افغانستان با واکنشهای بینالمللی بههمراه بوده است. گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در واکنش به آن، خواهان جرمانگاری این سیاستها بر اساس قوانین بینالمللی شد.
ترتیب: لیدا بارز