آخرین تلاش نهادهای حقوق بشری برای حضور زنان در نشست دوحه
شبکهی تحقیقاتی و حمایت از زنان و کودکان افغانستانی، نهادهای حقوق بشری و کمیتهی حمایت از زنان به همراه ۴۴ سازمان دیگر و ۱۲۲ فعال حقوق زن از داخل و خارج کشور، با فرستادن نامهای سرگشاده به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، سومین نشست دوحه را بدون حضور نمایندگان واقعی زنان افغانستانی، تحریم کردهاند.
شبکهی تحقیقاتی و حمایت از زنان و کودکان افغانستانی، امروز (شنبه، ۹ سرطان) با نشر نامهای در برگهی اجتماعی اکساش از دبیرکل سازمان ملل خواستار اولویت قرار دادن حقوق زنان در نشست دوحه شدهاند.
این شبکه خطاب به آنتونیو گوترش نوشتهاست: “وضعیت زنان افغانستانی، نیاز به توجهی فوری دارد. ما عمیقاً در مورد محرومیت زنان و جامعهی مدنی از نشست آتی دوحه متاسفیم”.
در بخشی از این نامه آمدهاست که زنان افغانستانی بهطور نامتناسبی تحت تأثیر سیاست های “سرکوبگرانهی” طالبان قرار گرفتهاند و قربانیان اصلی این وضعیت هستند. “در زمان طالبان، زنان آزادی ندارند. حقوق ابتدایی شان از جمله حق آموزش، عدالت، کار، آزادیحرکت، آزادیبیان و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی به طور سیستمی نقض شده است”.
شبکهی تحقیقاتی حمایت از زنان و کودکان، در نامهی خود افزوده که این مدافعان حقوق بشر و فعالان حقوق زن با توجه به “تشدید بحران حقوق بشر و نقض فزایندهی حقوق زنان و دختران در افغانستان” از سازمان ملل متحد و کشورهای عضو میخواهند، تا تصمیمات آگاهانهای را اتخاذ کنند که رفاه و منافع زنان و دختران در همهی بحثهای مربوط به این کشور در اولویت قرار دادهشود.
قرار است فردا سومین نشست دوحه، دربارهی افغانستان با حضور نمایندگان ۳۰ کشور بهشمول نمایندگان طالبان در قطر برگزار شود. از آجندای این نشست مسایل مربوط به حقوق زنان حذف شده، همچنان نمایندگان زنان و جامعهی مدنی نیز در آن دعوت نشدهاند.
این در حالیست که چند روز پیش نیز شبکهی تحقیقاتی حمایت از زنان و کودکان افغانستانی، نشستی را بههدف حمایت از زنان و دختران این کشور و تاکید روی حضور نمایندگان واقعی آنان در نشستهای بینالمللی در شهر نیویورک برگزار کردهبود.
ترتیب: حدیث حبیبیار