کمیته‌ی رفع تبعیض سازمان ملل: نشست دوحه بدون زنان، پایدار و اثربخش نیست

کمیته‌ی رفع تبعیض علیه زنان سازمان ملل متحد با نشر بیانیه‌ای از حذف جامعه‌ی مدنی، زنان و دختران افغانستانی از سومین نشست دوحه «عمیقأ» ابراز نگرانی کرده و گفته است که این نشست بدون حضور زنان، پایداری ندارد. 

این کمیته با نشر اعلامیه‌ای عصر روز جمعه، ۸ سرطان، گفته است که زنان باید در بحث‌ها حضور داشته باشند؛ زیرا حقوق زنان افغانستانی از جدی‌ترین بحران‌ها در سطح جهان است که باید در دستورکار سومین نشست دوحه، شامل شود.

بر اساس بیانیه‌ای منتشر شده از سوی این کمیته آمده است که وخامت وضعیت زنان در افغانستان آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای نسل‌های آینده به‌بار می‌آورد.

کمیته‌ی رفع تبعیض علیه زنان هم‌چنین گفته است که عدم مشارکت و حضور جامعه‌ی مدنی افغانستان از جمله زنان مدافع حقوق بشر، به‌عنوان شرکت‌کنندگان معنادار در بحث‌های دوحه، سبب تداوم نقض حقوق زنان و «کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان» در افغانستان خواهد شد و باعث می‌شود تا حقوق زنان و دختران به اندازه‌ی کافی مورد توجه قرار نگیرند.

به‌باور این کمیته؛ کنارگذاشتن زنان و دختران افغانستانی از نشست دوحه تنها به تضعیف اعتبار و اثربخشی این نشست کمک می‌کند.

در همین حال، این کمیته خواستار مشارکت فعال و مستقیم زنان و دختران در بحث‌های دوحه شده است.

در بیانیه‌ آمده است که از زمان تسلط طالبان در افغانستان در اسد سال ۱۴۰۰ زنان افغانستانی با محرومیت از آموزش، اشتغال و حضور در اجتماع رو‌به‌رو بوده‌اند و روند محدودیت زنان در این مدت به‌طور فزاینده‌ای رو به افزایش بوده است.

به همین دلیل کمیته‌ی رفع تبعیض علیه زنان سازمان ملل متحد از جامعه‌ی بین‌المللی خواسته است که اطمینان حاصل کند که حقوق زنان در بحث با طالبان نقش محوری دارد و تمام اقدامات ممکن، برای بالا بردن صدای زنان و دختران افغانستانی انجام می‌شود و نه به حاشیه‌ راندن آنان.

نشست سوم دوحه در‌باره‌ی افغانستان در دو روز دیگر، دهم و یازدهم سرطان برگزار خواهد شد.

حذف زنان و جامعه‌ی مدنی از فهرست اشتراک‌کنندگان نشست دوحه، با انتقاد‌های گسترده‌ای مواجه شده است. شماری از فعالان حقوق زن و کنش‌گران حقوق‌‌ بشر افغانستان کارزار تحریم این نشست را راه‌اندازی کرده‌اند.

ترتیب: لیدا بارز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا