نشست آینده‌ی دوحه؛ گفت‌و‌گوی رزماری دی‌کارلو با فعالان حقوق زن افغانستانی

رزماری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح در آستانه‌ی سومین نشست دوحه با شماری از زنان و فعالان مدنی افغانستان در مورد این نشست به‌صورت آنلاین گفت‌وگو کرده‌اند.

نرگس نهان، وزیر پیشین معادن و پترولیم افغانستان و فعال حقوق زن، ناوقت روز چهارشنبه، ۶ سرطان، از دیدار مجازی شان با معاون دبیرکل سازمان ملل متحد خبر داده و گفته است که در این نشست آنان روی نقش حضور زنان در نشست سوم دوحه بحث و گفت‌و‌گو کرده‌اند. 

خانم نهان نگاشته است که آنان هم‌چنین در‌باره‌ی حذف زنان و جامعه‌ی مدنی از نشست دوحه و موضوعات حقوق‌‌ بشر و حقوق زن از دستور کار این نشست انتقاد کرده و گفته‌اند که ما از «تمکین» سازمان ملل متحد از طالبان «مأیوس» شده‌ایم.

در این نشست شماری از زنان از جمله حمیرا ثاقب، ماری اکرمی، نگینه یاری، سید اکرام افضلی، احسان قانع، عبدالله احمدی و ولی‌الله رحمانی و شماری دیگر از زنان نیز حضور داشته‌اند.

وزیر پیشین معادن و پترولیم افغانستان افزوده است که اگر سازمان ملل متحد فضای مجازی و رسانه‌های افغانستان را دنبال کند، متوجه خواهد شد که در وضعیت فعلی پروسه‌ی دوحه با چالش مشروعیت مواجه است؛ زیرا شمار زیادی از زنان پیش‌نهاد تحریم این پروسه را داده‌اند.

وی هم‌چنین گفته است: «ما زنان و دختران افغانستانی خیلی امیدوار بودیم که پروسه‌ی دوحه یک روند همه‌شمول را در تعامل با همه‌ی گروه‌ها، به‌شمول زنان، جامعه‌‌ی مدنی، طالبان و دیگر گروه‌های سیاسی جهت رسیدگی به بحران‌های مشروعیت نظام، حقوق بشری و وضعیت بشردوستانه ایجاد نماید».

این فعال حقوق زن گفته است که امروز هیچ گروه به‌شمول طالبان از تمامی مردم افغانستان نمایندگی کرده نمی‌توانند. به‌همین دلیل اگر طالبان آماده‌ی نشست با دیگر گروه‌ها نیستند، سازمان ملل باید در پهلوی طالبان یک روز نشست دوحه را به نمایندگان جامعه‌ی مدنی و زنان و یک روز دیگر را به گروه‌های سیاسی اختصاص دهد تا این پروسه همه شمول گردد. 

قرار است فرستادگان ویژه‌ی از ۲۵ کشور با طالبان در سومین نشست دوحه در پایان ماه جون دیدار کنند که گفته می‌شود در آن زنان افغانستانی و جامعه‌ی مدنی حضور ندارند. 

عدم حضور زنان و جامعه‌ی مدنی، واکنش‌های را به همراه داشته است. شماری از فعالان حقوق زن و مدافعان حقوق بشر این نشست را تحریم کرده‌ و گفته‌اند که زنان باید در دستور کار سازمان ملل متحد باشد. 

ترتیب: لیدا بارز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا