تعامل نکردن با طالبان؛ خواست مدافعان حقوق زن از جهان

شبکه‌ی ائتلاف مدافعان حقوق زن، با نشر نامه‌ای از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، رزماری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح، رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای افغانستان، تام وست، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای افغانستان و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه‌ی آمریکا خواسته‌است که از تعامل با طالبان در نشست‌های بین‌المللی به‌ویژه سومین نشست دوحه، خوداری کرده‌ و تأمین حقوق زنان افغانستانی را در اولویت هر بحث قرار دهند.

این شبکه که از شماری فعالان حقوق زن از سراسر جهان شکل گرفته، امروز (چهارشنبه، ۶ سرطان) با نشر نامه‌ای برای نمایندگان ویژه‌ی سازمان ملل و کشور‌های عضو نگاشته‌است که مشارکت زنان و جامعه‌ی مدنی افغانستان بار دیگر توسط طالبان به چالش کشیده شده‌است و به‌عنوان ابزار “چانه‌زنی” در این نشست دوحه، استفاده می‌شود.

در این نامه آمده‌است: “ما به‌عنوان اعضای جامعه‌ی مدنی و گروه‌های حقوق زنان، از ابتکار سازمان ملل برای مشارکت طالبان در نشست نمایندگان ویژه دوحه در صورتی استقبال می‌کنیم که این تعامل راه را برای پاسخ‌گویی طالبان در مورد سابقه‌ی حقوق بشر و زنان هموار کند. فرستادگان ویژه باید بحث در مورد وضعیت کنونی افغانستان به‌ویژه حقوق بشر و شرایط فعلی زنان را در اولویت قرار دهند”.

این شبکه در نامه‌ی خود افزوده که حذف نمایندگان واقعی زنان و جامعه‌ی مدنی افغانستان از سومین نشست دوحه، باعث تشدید عمل‌کردهای طالبان علیه زنان و دختران می‌شود.

“هر نشستی که  بر وضعیت مردم افغانستان و آینده آنان متمرکز شود، در صورتی که نمایندگان واقعی از حضور بر سر میز محروم باشند، نتیجه‌ی مثبتی به همراه نخواهد داشت. هم‌چنان کنار گذاشتن این نمایندگان از بحث‌های سیاسی نه تنها مشروعیت نتایج را تضعیف می‌کند، بلکه موجب تداوم محرومیت از حقوق افرادی می‌شود که در حال حاضر آسیب‌پذیر هستند”.

این مدافعان حقوق زن علاوه‌بر نگرانی عمیق از عدم حضور زنان در نشست سوم دوحه می‌گویند که حذف موضوع سرکوب زنان توسط طالبان و عدم دعوت نمایندگان زنان در این گفت‌وگوها نقض قطعنامه ۱۳۲۵ سازمان ملل در ارتباط با موضوع زنان، صلح و امنیت است.

در بخشی از نامه خطاب به این مقام‌ها نوشته‌شده‌است که سازمان ملل باید اطمینان بدهد که قربانیان خشونت طالبان و نمایندگان زنان افغانستان از جمله مدافعان حقوق بشر، جامعه‌ی مدنی و نمایندگان گروه‌های به حاشیه رانده شده، مشارکت “معناداری” در تمامی بحث‌ها و روندهای مربوط به افغانستان خواهند داشت.

شبکه‌ی ائتلاف مدافعان حقوق زن، هم‌چنان از جامعه‌ی جهانی خواسته‌است که تا زمانی که پیشرفت‌های آشکار در زمینه حقوق بشر از سوی طالبان وجود نداشته باشد از هر اقدام مشروعیت‌دهنده به این گروه خودداری کند.

قرار است سومین نشست دوحه درباره‌ی افغانستان در تاریخ ۳۰ جون تا اول جولای با میزبانی سازمان ملل متحد در قطر برگزار شود. در این نشست نمایندگان ۲۸ کشور و هم‌چنان نمایندگان طالبان نیز شرکت خواهد کرد.

گفتی‌ست که نمایندگان زنان در این نشست دعوت نشده و هم‌چنان مسایل مربوط به زنان از آجندای سومین نشست دوحه نیز حذف شده است. این اقدام باعث واکنش تند برخی از سازمان‌ها، نهادها و زنان معترص شده است.

این در حالی‌ست که روز گذشته شماری از زنان معترض عضو «ائتلاف مستقل جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان»، کارزاری را به هدف شنیده شدن صدای زنان و جامعه‌ی مدنی و هم‌چنان اولویت‌دهی به حقوق شان در آجندای این نشست؛ راه‌اندازی کرد‌‌ه‌اند.

ترتیب: حدیث حبیبیار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا