«خشونت و تجاوز جنسی» به دخترانی که به‌بهانه‌ی بی‌حجابی بازداشت شده بودند

روزنامه‌ی گاردین با نشر گزارشی نوشته است، دخترانی که به‌ بهانه‌ی «بی‌حجابی» از سوی طالبان بازداشت شده بود؛ در بازداشت مورد «خشونت و تجاوز جنسی» قرار گرفته اند.

خبرگزاری زن‌تایمز با شماری از دختران که از سوی طالبان بازداشت شده گفت‌وگو کرده و گزارشی را در این موردنشر کرده که سپس روزنامه‌ی گاردین نیز آنرا نشر کرده است.

بر اساس این گزارش، دست‌کم یک دختر پس از آن‌که از سوی طالبان بازداشت و زندانی شده بود، دست به خودکشی زده و جان باخته است.

طالبان تعداد از دختران جوان را به دلیل رعایت نکردن حجاب مورد نظر این گروه از کابل و برخی از ولایت‌های دیگر در دسامبر ۲۰۲۳ و ژانویه ۲۰۲۴ بازداشت و زندانی کردند. 

گاردین در گزارش روایتی را از دختر ۱۶ساله با نام مستعار زهرا نقل کرده است. او به همراه با یکی دیگر از دوستانش در غرب کابل در دسامبر ۲۰۲۳ به دلیل مراعات نکردن حجاب مورد نظر طالبان بازداشت شده‌ است.

مادر زهرا گفته است که دخترش همراه با دوستش دو هفته در بازداشت طالبان بوده‌اند. وقتی به خانه آمد، زهرا «دختری نبود که دو هفته قبل از خانه بیرون رفته بود.»

مادرش گفت: «دویدم و او را در آغوش گرفتم؛ اما او گریه کرد و گفت: «بی آبرو شدم.» تا آخر آن روز زهرا نه غذا خورد و نه حرف زد».

آمنه، ۲۲ ساله و دانش‌جوی رشته‌ی قابلگی‌ست. او نیز، در جون ۲۰۲۴ به دلیل مراعات نکردن حجاب مورد نظر طالبان سه شب را در زندان این گروه سپری کرده است. 

او از سرگشت خود در زندان طالبان گفته است که توسط یک مرد مسن‌تر مورد بازجویی قرار گرفته و از او در مورد قاعدگی و این‌که آیا ازدواج کرده است یا خیر، بازجویی شده است. 

آمنه گفته است: «به پاهایش افتادم و به او التماس کردم که «لطفاً مرا بکش؛ اما مرا آزار نده». او گفت: «چون تو مشتاق مردن هستی، تو را خواهم کشت، اما قبل از آن، بگذار با تو خوش بگذرانیم».

آمنه گفت: «سپس شروع به دست زدن به اندام‌های خصوصی من کرد. در بازجویی دو بار بیهوش شدم؛ اما هر بار آب سرد روی سرم می‌ریخت».

آمنه هم‌چنان گفته هر اتفاقی که برایش افتاده برای هر دختری که به آن اتاق بازجویی برده می‌شد و با مرد تنها می‌ماند رخ داده است.  او افزوده است که پس از این رویداد شب‌ها نمی‌توانم بخوابد، می‌ترسد و هر بار که سربازان طالبان را می‌بیند، از هوش می‌رود.

آمنه که دو بار اقدام به خودکشی کرده است، ضمن تشریح این اقدام و نجاتش توسط خانواده‌اش گفت: «هر وقت یادم می‌آید که آن‌ها مرا لمس کردند، نمی‌توانم تحمل کنم.»

خانواده‌ی زهرا می‌گویند مصیبت‌هایی که در زندان با آن روبه‌رو شده، برایش بسیار سخت‌تر از آن بوده که بتواند تحمل کند.

مادر زهرا گفته است: «نیمه‌های شب از خواب بیدار شدم و متوجه شدم زهرا آنجا نیست. شوهرم را بیدار کردم و در تمام اتاق‌ها شروع به جست‌وجوی او کردیم. شوهرم جسد او را پیدا کرد. او خود را حلق‌آویز کرده بود».

با این حال مرگ زهرا تنها فاجعه‌ی مرتبط با دست‌گیری دختران جوان توسط طالبان به دلیل حجاب شان نیست؛ بلکه در در دسامبر 2023، یک دانشجوی 23 ساله از همان محله نیز توسط طالبان دستگیر شد.

مارینا سادات، در حال رفتن به انستیتوت علوم صحی فارابی بود، جایی که در حال آموزش در رشته‌ی قابلگی، بود توسط طالبان بازداشت شده است. یکی از بستگان این دختر جوان گفته است که بیست و دو روز بعد، جسد کتک خورده‌ی او را در داخل یک گونی در کانالی در ولسوالی پغمان کابل پیدا کرده اند. 

گزارش‌ها درباره «تجاوز و تعرض جنسی» به شماری از دختران و زنان بازداشت‌شده توسط طالبان در حالی منتشر شده‌ که قرار است نمایندگان ویژه‌ی 28 کشور با اشتراک نمایندگان طالبان در تاریخ 30 جون تا اول جولای در قطر برگزار شود. در آجندای این نشست موضوع حقوق زنان گنجانیده نشده است و از سوی دیگر بر اساس گزارش‌ها هیچ نماینده‌ی زن در این نشست دعوت نشده است.

ترتیب: آی‌نور  سعیدپور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا