روزنامهی بلومبرگ: سازمان ملل به زنان افغانستانی خیانت میکند
در ادامهی واکنشها به اجندای سومین نشست دوحه، روزنامهی “بلومبرگ” به نقل از روت پولارد، سردبیر این روزنامه و یکی از خبرنگاران پیشین خاورمیانه گفتهاست که سازمان ملل متحد با نادیدهگرفتن زنان در روز نخست این نشست به حق زنان و دختران افغانستانی “خیانت” میکند.
روت پولارد، با نشر خبرنامهای در وبسایت خبری روزنامهی بلومبرگ، حذف زنان از سومین دور نشست دوحه را “خیانت” به اصول و ارزشهایی دانستهاست که سازمان ملل متحد مدعی حمایت از آنها است.
او افزودهاست که سازمان ملل متحد، با اصرار گروه طالبان تصمیم گرفتهاست که زنان را از نشست آیندهی خود در مورد افغانستان حذف کند.
سردبیر بلومبرگ گفت: “مشخص نیست چه چیزی باعث شد که سازمان ملل با خواستههای طالبان مبنی بر حذف زنان، برای مذاکرات در دوحه موافقت کند. اگرچه این سازمان ادعا میکند که این نوع تعامل مشروعیتبخشی یا عادیسازی با طالبان نیست، ولی من آن را خیانتی فاحش به اعتماد و اصولی که سازمان ملل متحد به آنها متعهد است، میدانم”.
همچنان روت پولارد در مورد شرطهای طالبان برای شرکت در نشست دوحه نوشتهاست که طالبان به دور نخست این نشست در ماه می ۲۰۲۳ دعوت نشدند، در دور دوم که در فبروی ۲۰۲۴ برگزار شد هم بهدلیل پذیرفته نشدن خواستههایشان شرکت نکردند؛ اما در این دور با توجه به قبول پیششرطهایشان حضور خواهند داشت.
وی بیان کرد: “شرطهای طالبان برای سازمان ملل، قبل از هر چیزی حق گفتوگو را از دیگر نمایندگان جامعهی افغانستان سلب کردهاست. قبولی این شرطها به شکلگیری رفتاری منجر شده که تا حد زیادی شبیه اینست که دبیرکل سازمان ملل، طالبان را بهعنوان یک دولت بهرسمیت بشناسد”.
وی در بخشی از این خبرنامه تاکید میکند که سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی باید در سومین نشست دوحه، تأمین حقوق زنان و دختران افغانستانی را در اولویت بحث خود قرار دهند. “اینکه سازمان ملل مسائل امنیتی و مبارزه با تروریسم را بالاتر از حقوق زنان، دختران و اقلیتها قرار میدهد، یک نوع خیانت آشکار است”.
سومین نشست دوحه از تاریخ ۳۰ جون تا اول جولای در قطر برگزار میشود. استفین دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد هدف از برگزاری این نشست را “افزایش تعاملات بینالمللی بهگونه منسجم و ساختارمند” با افغانستان عنوان کرده است.
گفتنیست که رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور صلح و سیاسی در سفرش به کابل به گونهی رسمی از نمایندگان طالبان برای اشتراک در این نشست دعوت کرد. طالبان تاکنون موضع خود برای شرکت در این نشست را مشخص نکرده است.
این در حالیست که چندی پیش معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر، اعضای جامعهی مدنی افغانستان، سیاستمداران، جنبشهای اعتراضی زنان و فعالان حقوق زن نیز از نادیدهگرفتن زنان در این نشست ابراز نگرانی کرده بودند.
ترتیب: حدیث حبیبیار