زنان و نشست دوحه؛ شکایت از «ناکارآمدی» سازمان ملل متحد 

هم‌زمان با نزدیکی به زمان‌ برگزاری سومین نشست دوحه، شماری از زنان معترض عضو «ائتلاف مستقل جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان»، کارزاری را به هدف شنیده شدن صدای زنان و جامعه‌ی مدنی و هم‌چنان اولویت‌دهی به حقوق شان در آجندای این نشست؛ راه‌اندازی کردند.

ائتلاف مستقل جنبش‌‌های اعتراضی زنان افغانستان، امروز سه‌شنبه، ۵ سرطان با نشر فراخوانی از مردم افغانستانی و «افراد باورمند» به حقوق بشر و حقوق زنان می‌خواهند تا در این کارزار از آنان حمایت کنند.  

اعلامیه‌‌ای منتشر شده از سوی زنان معترض، از سازمان ملل متحد می‌خواهد که به ماموریت‌ این سازمان که «حفظ صلح و گسترش صلح» در جهان است؛ پای‌بند باشد. 

این زنان هم‌چنین می‌گویند: «نهادهای مدافع حقوق بشر و برابری جنسیتی در چنین نشست‌ها باید حضور و وجود شان به نفع ملت‌ها باشد، نه به نفع گروه های افراطی، رادیکال و کارتل‌های مواد مخدر جهان و منطقه».  

به‌باور آنان، «سومین نشست دوحه به ادامه‌ی نشست‌های دیگر نتیجه‌اش سفیدنمایی طالبان و جرات بخشیدن به طالبان است». 

این زنان معترض می‌گویند که هدف از این نشست فرصتی برای تشویق کردن کشورها برای به‌رسمیت‌شناسی حکومت طالبان است.

در اعلامیه نیز آمده است که هرگونه «تمکین» سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری به شرایط پیش‌نهادی طالبان مبنی بر عدم حضور نمایندگان زنان و جامعه‌ی مدنی، نتایج این جلسه به نفع مردم افغانستان نبوده و از طرف مردم افغانستان مردود است. 

از سوی هم رحمت‌الله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی، رینا امیری، فرستاده‌ی ویژه‌‌‌ی امریکا در امور زنان افغانستان را «بی‌کفایت» خوانده و گفته است که بی‌کفایتی کامل او اکنون در معرض دید عموم قرار گرفته است. 

‏آقای نبیل در پیوند به «نشست سوم دوحه» و عدم دعوت از زنان افغانستانی نگاشته که تام ویست و رینا امیری، نمایندگان وزارت امور خارجه‌ی امریکا نیز در مورد محرومیت زنان از شرکت در نشست دوحه سکوت کرده‌اند. 

نرگس نهان، وزیر پیشین وزارت معادن و نفت افغانستان نیز در واکنش به نشست دوحه و حضور نیافتن زنان و جامعه‌ی مدنی در برگه‌ی اکس خود نگاشته است که اگر حقوق زنان و حقوق بشر در افغانستان برای سازمان ملل مهم میبود.  

خانم نهان هم‌چنین گفته است؛ روش کاری که سازمان ملل در قبال افغانستان اتخاذ نموده، «تیشه به ریشه‌ی  این نهاد میزند؛ موجودیت و موثریت این ساختار را زیر سوال میبرد». 

سومین نشست دوحه پیرامون مسایل افغانستان، قرار است در ختم ماه جون برگزار شود. چندی پیش استیفان دوجاریک، سخن‌گویی ملل متحد در واکنش به انتقادها از عدم حضور زنان در نشست سوم دوحه، گفت که حقوق بشر و حقوق زنان و دختران در همه‌ی بحث‌ها برجسته خواهد بود. 

ترتیب: لیدا بارز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا