نشست ویانا؛ تاکید بر جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی در افغانستان

چهارمین نشست ویانا، با حضور چهره‌های سیاسی و جریان‌های ضد طالبان در پایتخت کشور اتریش برگزار شد. پروانه ابراهیم‌خیل، یکی از زنان معترض از اشتراک‌‌کنندگان این نشست خواسته‌است که از زنان و دختران افغانستانی حمایت کنند و به کارزار جهانی “جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی” بپیوندند.

پروانه ابراهیم‌خیل، امروز (سه‌شنبه، ۵ سرطان) با نشر بیانیه‌ای در حساب کاربری اکس‌اش نگاشته که در این نشست روی سه محور از جمله حمایت جریان‌های اشتراک‌کننده از کارزار‌‌ به‌رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی، توجه‌ی ویژه بر وضعیت اقلیت‌های قومی، مذهبی و جنسیتی و اتحاد بین نیرو‌های دموکراتیک و ارزش‌گرا در برابر طالبان، صحبت کرده‌است.

بانو ابراهیم‌خیل در این نشست گفته‌است: “از همین‌جا از همه‌ی شما می‌خواهم که به کارزار به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنیستی بپیوندید و در کنار مطالبات برحق زنان و دختران افغانستانی بایستید”.

او افزوده که طالبان با تسلط دوباره‌ی خود بر افغانستان، تمام دستاوردهایی را که زنان و مردان این کشور با “خون و فداکاری” به‌دست آورد‌ه‌ بودند را ازبین برده‌است.

ابراهیم‌خیل در این نشست بیان کرد: “تلاش‌های ۲۰ ساله‌ی مردم افغانستان به یأس مبدل شده است. نیم جمعیت این کشور به‌دلیل جنسیت از جامعه حذف شدند؛ بسیاری از آنان در زندان‌های طالبان مورد شکنجه، تجاوز و توهین قرار می‌گیرند. در کشور ما زنان امروز به‌طور مطلق در زندان خانه‌گی به سر می‌برند”.

وی در ادامه می‌افزاید که بحران کنونی در افغانستان، محصول “جنگ و خشونتی” است که گروه طالبان در این کشور بر مردم به‌ویژه زنان و دختران تحمیل کرده‌ است.

نشست چهارم ویانا، روز گذشته زیر عنوان «کنفرانس ویانا برای یک افغانستان مردم‌سالار» با حضور نمایندگان بیش‌از ۶۵ گروه سیاسی و مدنی افغانستان به مدت سه روز در پایتخت کشور اتریش برگزار شد.

گفتنی‌ست که در این نشست، جریان‌های سیاسی و فعالان حقوق زن از جامعه‌ی جهانی و سازمان‌ ملل متحد خواستند تا به وضعیت زنان افغانستانی در نشست‌های بین‌المللی توجه‌ی جدی صورت گیرد.

این در حالی‌ست که تاکنون سه دور این نشست‌ها در ویانا با حضور شماری از سیاست‌مداران حکومت پیشین و برخی فعالان حقوق زن در پایتخت اتریش برگزار شده است. اولین نشست ویانا در سپتامبر ۲۰۲۲، دومین نشست آن در اپریل ۲۰۲۳ و نشست سوم آن در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی برگزار شد.

تأکید بر تقویت اجماع سیاسی، حل چالش‌های افغانستان از طریق گفت‌وگو، اعمال فشار دیپلماتیک بر طالبان و تضمین حقوق اساسی شهروندان به‌ویژه زنان و دختران در دستور کار سه نشست قبلی ویانا بود که به میزبانی انستیتوت امور بین‌المللی اتریش برگزار شده‌اند.

ترتیب: حدیث حبیبیار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا