نهاد حامی زنان: سازمان ملل با امتیاز‌دهی به طالبان در حق زنان خیانت می‌کند

نهاد هماهنگ کننده‌ی فعالان حقوق زن افغانستانی، با فرستادن نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از این سازمان و جامعه‌ی جهانی خواسته‌‌است که هرچه زودتر از “امتیاز‌دهی به گروه طالبان که نقض‌کنندگان حقوق زنان هستند” دست‌ بردارند.

نهاد هماهنگ کننده‌ی فعالان حقوق زن، امروز (دوشنبه، ۴ سرطان) با نشر نامه‌ای در برگه‌ی اجتماعی اکس‌اش، سازمان ملل متحد را به‌دلیل “امتیاز‌دهی مکرر” به گروه طالبان به “خیانت و بی‌عدالتی” در حق زنان و دختران افغانستانی متهم کرد.

در این نامه خطاب به آنتونیو گوترش آمده‌است:”ما فوراً از سازمان ملل می‌خواهیم که به یک بی‌عدالتی بزرگ رسیدگی کند. امتیازات مکرر سازمان ملل متحد به طالبان به حقوق اساسی بشر و مردم افغانستان به‌ویژه زنان خیانت کرده است و مستقیم با اصول کرامت، ارزش و برابری برای همه منشور ملل متحد در تضاد است”.

در بخشی از این نامه نگاشته شده‌است که زنان افغانستانی اکنون “ستم سیستماتیک” را که از آن به‌عنوان “آپارتاید جنسیتی” یاد می‌شود، تحمل می‌کنند.

هم‌چنان نهاد هماهنگ کننده‌ی فعالان حقوق زن در این نامه نشست سوم دوحه را تحریم کرده و نوشته‌است که حذف زنان و جامعه‌ی مدنی افغانستان از گفت‌وگوهای کلیدی، مانند نشست سوم دوحه، به منزله‌ی “تایید ضمنی سیاست‌های تبعیض‌آمیز طالبان است. این حذف خیانت آشکار به منشور خود سازمان ملل است”.

این نهاد حامی زنان افغانستانی از سازمان ملل متحد خواسته‌است که تعهد خود را به حقوق بشر و برابری جنسیتی حفظ کند.

در بندی از این نامه بیان شده‌است: “سازمان ملل باید این استندرد دوگانه‌ را متوقف کند. عدم انجام این کار اعتبار و اقتدار اخلاقی آن را از بین می‌برد. زنان و دختران افغانستانی لایق بهترین‌ها هستند و ما ساکت نخواهیم شد. ما از سازمان ملل می‌خواهیم که اکنون برای بازگرداندن ایمان به مأموریت خود اقدام کند”.

سومین نشست دوحه از تاریخ ۳۰ جون تا اول جولای در قطر برگزار می‌شود. هرچند تاکنون اجندای این نشست مشخص نیست؛ اما استفین دوجاریک، سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد هدف از برگزاری این نشست را “افزایش تعاملات بین‌المللی به‌گونه منسجم و ساختارمند” با افغانستان عنوان کرده است.

گفتنی‌ست که رزماری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور صلح و سیاسی در سفرش به کابل به گونه‌ی رسمی از نمایندگان طالبان برای اشتراک در این نشست دعوت کرد. طالبان تاکنون موضع خود برای شرکت در این نشست را مشخص نکرده است.

این در حالی‌ست که چندی پیش هیدر بار، معاون بخش‌ زنان در دیده‌بان حقوق بشر نیز از نادیده گرفتن زنان در این نشست از سوی سازمان ملل متحد، ابراز نگرانی کرد.

ترتیب: حدیث حبیبیار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا