حمایت سازمان ملل از کارآفرینی زنان در افغانستان

برنامه‌ی توسعه‌ی سازمان ملل متحد گفته است که از کارآفرینی و گسترش تجارت زنان، ایجاد شغل برای بی‌جا شدگان داخلی و عودت‌کنندگان در سراسر افغانستان حمایت می‌کند.  

برنامه‌ی انکشافی سازمان ملل متحد با نشر گزارشی از یک دختر تجارت‌پیشه که به تازگی از ایران برگشته گفته است که افغانستان بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین بحران مهاجرت را در سراسر جهان تجربه می‌کند.

این نهاد سازمان ملل متحد هم‌چنان افزوده که با مشارکت بانک جهانی، اتحادیه‌ی اروپا و بانک توسعه‌ی آسیایی، ارزیابی نیازهای پس از فاجعه را در زلزله‌های هرات انجام داده و از جامعه در برابر تاب‌آور حمایت کرده است.

برنامه‌ی توسعه‌ی سازمان ملل نوشته است که از تجارت ۲۳۷ زن در هرات حمایت کرده است.

بر اساس این گزارش، برنامه‌ی توسعه‌ی سازمان ملل از ۴۷۰ تجارت غیر رسمی تحت رهبر زنان در مناطق اولویت‌دار بازگشت و ادغام مجدد در ولایت هرات از طریق کمک‌های بلاعوض حمایت کرده است.

در بخشی از این گزارش آمده است که پس از حاکمیت طالبان، بیش از ۱.۶ میلیون افغانستانی به کشورهای همسایه مهاجرت کرده که بیش‌تر آنان به گونه‌ی غیرقانونی از مرزهای گذشته است.

برنامه‌ی توسعه‌ی سازمان ملل پیش از این نیز بارها از حمایت تجارت‌های کوچک و متوسط تحت رهبری زنان خبر داده است.

طالبان کار زنان را در نهادهای محتلف منع کرده است. این نهاد سازمان ملل تلاش دارد که از این طریق برای زنان و دختران زمینه‌ی کار را برای زنان فراهم کند.

بر اساس آمار سازمان ملل، ممنوعیت کاری زنان از شش میلیون تا یک میلیارد دالر ساله به اقتصاد افغانستان آسیب می‌رساند.

ترتیب: آی‌نور سعیدپور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا