بی‌سرنوشتی زنان در پاکستان و نگرانی از برگشت به افغانستان

سازمان عفو بین‌الملل، بار دیگر از اخراج پناه‌جویان افغانستانی به‌ویژه زنان و دختران از پاکستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که پناهندگان افغانستانی به‌ویژه زنان و دختران از سوی جامعه‌ی بین‌المللی رها شده‌اند.

عفو بین‌الملل به مناسبت روز جهانی پناهندگان، با نشر پیامی در برگه‌ی اکس از جامعه‌ی جهانی خواسته است که حفاظت و اسکان مجدد پناهندگان افغانستانی را افزایش و سرعت دهد.

این سازمان هم‌چنان به محدودیت‌های روزافزون طالبان بر زنان اشاره کرده و افزوده است که زنان و دختران در افغانستان تحت کنترول طالبان با محدودیت‌هایی در زمینه‌ی آموزش، کار و تحرک روبه‌رو هستند.

به گفته‌ی عفو بین‌الملل از زمان تصمیم دولت پاکستان مبنی بر اخراج اجباری شهروندان غیرقانونی از آن کشور به‌شمول شهروندان افغانستان، زنان و دختران افغانستانی در پاکستان با آینده‌ی نامعلومی روبه‌رو اند.

این سازمان از جامعه‌ی جهانی خواسته است که در روز جهانی پناهندگان به صدای پناهندگان افغانستانی گوش دهند و آنان را فراموش نکنند.

بیست جون برابر با روز جهانی پناهندگان است. این روز در حالی فرا رسیده است که بر اساس آمار کمسیاریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، افغانستان از نظر آمار پناهندگان در سراسر جهان در رده‌ی سوم قرار دارد.

چندین دهه جنگ، ناپایداری نظام سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در افغانستان باعث شده است که شهروندان کشور همواره در پی مهاجرت باشند.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان آمار مهاجرت‌های قانونی و غیرقانونی از افغانستان افزایش یافته است. شماری از روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر، زنان معترض و کارمندان دولت پیشین به کشورهای دور و نزدیک فرار کرده‌اند. سازمان ملل، آمار داده است که پس از اگست ۲۰۲۱، بیش از ۱.۵ میلیون نفر از شهروندان افغانستان به پاکستان و ایران پناه برده‌اند. 

این نگرانی‌ها در حالی مطرح می‌شود که پاکستان در نوامبر سال گذشته‌ی میلادی تصمیم گرفت که مهاجران غیرقانونی از این کشور را اخراج کند. این طرح شامل ۱.۷ میلیون شهروند افغانستان نیز می‌شود.

بر اساس آمار سازمان جهانی مهاجرت پس از تطبیق این طرح بیش از پنج‌صد هزار شهروند افغانستان از پاکستان برگشت‌داده شده است که ۸۰ درصد آنان زنان، دختران و کودکان اند.

ترتیب: آی‌نور سعیدپور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا