انتقاد هیدر بار از بی‌توجهی سازمان ملل به وضعیت زنان در افغانستان

شورای حقوق بشر، امروز در پنجاه‌وششمین نشست خود وضعیت حقوق بشری به‌ویژه وضعیت زنان و دختران افغانستانی را بررسی می‌کند. ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان در این نشست گزارش جدید خود را ارایه می‎کند. هیدر بار، معاون بخش زنان در دیده‌بان حقوق بشر گفته که گزارش جدید بنت «آزار و اذیت تکان دهنده و فزاینده زنان افغانستانی به دست طالبان» را نشان می‌هد.

شورای حقوق بشر با نشر خبرنامه‌ای خبر داده است که در  پنجاه‌وششمین نشست خود وضعیت حقوق بشری در افغانستان را بررسی می‌کند. این نشست که قرار است امروز برگزار شود. ریچارد بنت، گزارش جدید خود از وضعیت حقوق بشری در افغانستان را در این نشست ارایه می‌کند. آقای بنت پیش‌تر نسخه‌ی از گزارش خود را منتشر کرد. او در این گزارش خواستار به رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان شده است.

از سوی دیگر هیدر بار، معاون بخش زنان در دیده‌بان حقوق بشر نیز گفته که گزارش آقای بنت «آزار و اذیت تکان‌دهنده‌ و فزاینده‌ی طالبان» را بیان می‌کند.

خانم بار؛ اما از بی‌توجهی سازمان ملل به یافته‌های ریچارد بنت انتقاد کرده است. او افزوده که سازمان ملل متحد برای جلب هم‌کاری طالبان، گزارش ریچارد بنت را نادیده گرفته است. «نکته مایوس کننده این است که سازمان ملل در کل به گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر این سازمان گوش نمی‌دهد.»

معاون دیده‌بان حقوق بشر هم‌چنان می‌گوید که در این گزارش علاوه بر بازتاب وضعیت زنان و دختران در حاکمیت طالبان، راه‌کارها برای بهبود وضعیت و پیش‌نهادهای نیز در این زمینه ارایه شده است.

هیدر بار هم‌چنان، بار دیگر از دعوت شدن طالبان در سومین نشست دوحه انتقاد کرده است. او با اشاره به گزارش ریچارد بنت و بازتاب نقض حقوق زنان در این گزارش گفته که باوجود چنین سندی، سازمان ملل متحد با دادن امتیازهای به طالبان آنان را در نشست آینده‌ی دوحه دعوت کرده است. 

معاون دیده‌بان حقوق بشر در مورد اشتراک نمایندگان طالبان در سومین نشست دوحه می‌گوید: «ما دریافتیم که طالبان براساس امتیازاتی که سازمان ملل برای آنها در نظر گرفته است، در دور سوم نشست دوحه اشتراک می‌کند. این امتیاز شامل عدم حضور زنان در دور سوم نشست دوحه و حذف مسایل حقوق زنان و حقوق بشر از آجندای این نشست است».

گفتنی‌ست که سومین نشست دوحه قرار است از تاریخ ۳۱ جون تا اول جولای در قطر با میزبانی سازمان ملل متحد برگزار شود. طالبان نیز اعلام کرد که در این نشست شرکت می‌کند. این در حالی‌ست که طالبان به دلیل پذیرفته نشدن شرط‌های شان در دومین نشست دوحه شرکت نکرده بود. دبیرکل سازمان ملل، در پایان دومین نشست دوحه گفته بود که پذیرفتن شرط‌های طالبان به معنای به رسمیت‌شناختن این گروه بود. برای اشتراک در سومین نشست دوحه نیز طالبان بر پذیرفته شدن «موقف» شان در این نشست تاکید کرده بود. هنوز مشخص نیست که طالبان چه شرط‌های برای اشتراک در این نشست گذاشته است.

جنبش‌های مختلف اعتراضی زنان، در واکنش به دعوت شدن طالبان در نشست آینده‌ی دوحه، آن‏را تحریم و محکوم کرده است.

ترتیب: آی‌نور سعیدپور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا