کمک نقدی یونسیف به خانواده‌ها برای آموزش دختران

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونسیف)، تلاش دارد که با کمک نقدی به خانواده‌ها زمینه‌ی آموزش را برای دختران نوجوان در افغانستان فراهم کند.

در حالی‌که یک هزار روز از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم می‌گذرد؛ یونسیف اعلام کرد که با هم‌کاری شرکای خود از آموزش دختران در افغانستان حمایت می‌کند.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد با نشر گزارشی گفته است که به ۸۶ هزار خانواده کمک نقدی کرده تا از این طریق به آموزش دختران نوجوان شان کمک کند.

آمنه، یکی از دخترانی‌ست که از طریق حمایت یونسیف آغاز به یادگیری کرده است. او یک سال می‌شود که شامل این پروژه‌ی آموزشی یونسیف شده است.

این دانش‌آموز می‌گوید که تا یک سال پیش سواد خواندن و نوشتن را نداشت؛ اما اکنون با حمایت یونسیف، می‌تواند نام خود و اعضای خانواده‌اش را بنویسد.

او از یادگیری و آموزش ابراز خرسندی کرده و امیدوار است که با ادامه‌ی آموزش‌هایش، آینده‌ی خودش را بهتر بسازد. آمنه می‌افزاید که پدر و مادراش نیز از باسواد شدن او خوش‌حال اند.

این دانش‌آموز می‌گوید: “هرچه یاد بگیرم به دخترانی که کوچک‌تر از خودم هستند، یاد می‌دهم”. به گفته‌ی آمنه، در جای که او زندگی می‌کند، دختران زیادی است که سواد خواندن و نوشتن را ندارند.

امروز، هزارمین روزی‌ست که دختران بالاتر از صنف ششم، هم‌چنان از آموزش محروم اند.

این محرومیت و ادامه‌ی آن با واکنش‌های گسترده‌ی داخلی و خارجی به همراه بوده است. هم‌زمان با هزارمین روز محرومیت آموزش دختران، سازمان‌های مختلف حقوق بشری خواستار بازگشت دختران به مکتب شده‌اند. طالبان اما در مورد جدیدترین واکنش‌ها و خواست‌ها ابراز نظری نکرده‌اند.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل گفته که در نتیجه‌ی فرمان ممنوعیت آموزش، دختران سه میلیارد ساعت درسی شان را از دست داده‌اند.

طالبان پس از به‌دست گرفتن قدرت در اگست ۲۰۲۱، در نخستین اقدام آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرد. هرچند در ابتدا این امر را موقتی عنوان کرده بودند؛ با در هزارمین روز محرومیت آموزشی، این فرمان هم‌چنان پابرجاست.

ترتیب: آی‌نور سعیدپور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا