وضعیت زنان افغانستانی؛ جدی‌ترین بحران حقوق بشری در جهان

هیدر بار، معاون بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر از سیاست‌های طالبان در برابر زنان و دختران انتقاد کرده و گفته است که این کشور جدی‌ترین بحران حقوق بشری را در جهان تجربه می‌کند و وضعیت رو به بدتر شدن است.

هیدر بار، با نشر مقاله‌ای نوشته است که ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی شورای حقوق بشر در گزارش جدید خود خواستار مسوولیت‌پذیری طالبان برای “جنایت‌های شان در برابر زنان و دختران” از سوی جامعه‌ی جهانی شده است. 

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر به تاریخ ۱۸ جون گزارش جدیداش از وضعیت زنان و دختران در حاکمیت طالبان را به شواری حقوق بشر ارایه‌ می‌کند. این گزارش تحت عنوان “تبعیض، جداسازی، نقض احترام به انسان و اخراج زنان و دختران” تهیه شده است.

هیدر بار، در مورد متن این گزارش در مقاله‌ی خود نوشته که آقای بنت از جامعه‌ی جهانی خواسته که طالبان را در مورد جنایت‌های شان در برابر زنان مورد بازخواست قرار دهد. 

وی، افزوده که اکنون زنان و دختران افغانستانی از آموزش‌های بالاتر از صنف ششم ممنوع و هم‌چنان از آزادی حرکت، اعتراض و زندگی عمومی نیز محروم هستند. به گفته‌ی خانم بار، زنان و دختران اکنون خودشان را بیش‌تر به عنوان زندانی توصیف می‌کنند. این مقام دیده‌بان حقوق بشر از افزایش نرخ خودکشی زنان و دختران نیز ابراز نگرانی کرده و آن‌را ناگوار توصیف کرده است.

در بخشی از مقاله‌ی هیدر بار آمده: “بنت سیستم تبعیض طالبان را جنایتی علیه بشریت می‌نامد و می‌گوید: “این به تنهایی حمله‌ی گسترده و سیستماتیکی به همه‌ی جمعیت مدنی افغانستان است.”

آقای بنت در این گزارش خود هم‌چنان خواستار به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان و جرم‌انگاری آن شده‌اند. گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر از کشورها خواسته که از طالبان به‌دلیل رفتارشان در برابر زنان و دختران در دادگاه بین‌المللی پرونده تشکیل دهد. 

در این گزارش از کشورها خواسته شده است که «از عادی‌سازی یا مشروعیت‌بخشی» به طالبان، تا زمانی‌که اقدام‌های ملموس و تایید شده، در حوزه حقوق بشر به‌ویژه برای زنان و دختران، انجام نشود، خود داری کنند.

مسوول بخش زنان در دیده‌بان حقوق بشر افزوده که زنان و دختران افغانستانی احساس می‌کنند که توسط جهان فراموش شده‌اند.

در بخش از مقاله‌ی خانم بار آمده که اعلام حمایت و پشتیبانی نهادها، گروه‌های مدنی، جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های بین‌المللی از زنان و دختران در افغانستان امر حیاتی است.

گفتنی‌ست که شماری از زنان، فعالان حقوق بشر و زنان معترض نیز خواستار جرم‌انگاری و به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان استند.

شماری از گروه‌های اعتراضی زنان نیز کارزاری را راه‌اندازی کرده و برای به رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان دادخواهی می‌کنند.

ترتیب: آی‌نور سعیدپور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا