گشایش نمایشگاه تولیدات داخلی و صنایع دستی زنان در بلخ
نمایشگاه سه روزهی تولیدات داخلی و صنایع دستساز زنان تحت نام «مولانا جلالالدین محمد بلخی» در شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ گشایش یافت.
این نمایشگاه امروز سهشنبه، ۲۲ جوزا، از سوی اتاقهای تجارت و سرمایهگذاری ولایت بلخ به حمایت مالی چند نهاد بینالمللی از جمله بخش زنان سازمان ملل متحد و سازمان جهانی کار، افتتاح شده است.
اسدالله اسدی، رییس اتاق تجارت و سرمایهگذاری ولایت بلخ میگوید که این نمایشگاه به هدف معرفی، فروش تولیدات داخلی، حمایت از تجارتهای کوچک زنان و معرفی صنایع دستساز شان به بازار، برگزار شده است.
فرآوردههای زنان، تولیدات داخلی و صنایع دستساز آنان در ۱۳۰ غرفه جابهجای شده است که در این میان ۸۰ غرفه مربوط به کارآفرینهای زن و ۵۰ غرفهی دیگر به مردان اختصاص یافته است.
علاوه بر این، در این نمایشگاه زنان و مردان بهصورت مشترک حضور دارند و به مدت سه روز بهروی بازدیدکنندگان باز است.
زنان و دخترانی که در این نمایشگاه حضور یافتهاند، ایجاد همچون فرصتها را برای آشنایی مردم با تولیدات داخلی و تقویت فعالیتهای اقتصادی و تجاری زنان مؤثر میدانند.
از سوی دیگر برخی از پیشهوران، واردات کالایهای مشابه و محدودیت ویزای سفر و مشکلات فراهمسازی مواد خام را از چالشهای کلیدی کارشان در حاکمیت طالبان عنوان میکنند.
آنان میگویند هرچند کالاهای تولید شده در کشور از لحاظ کیفیت به درجهی بهتری نسبت به تولیدات خارجی قرار دارد؛ اما هنوز هم بازار تولیدات خارجی گرمتر است.
رویا سادات، فروشنده در یکی از غرفههای این نمایشگاه است. او در صحبت با خبرگزاری بانوان افغانستان میگوید؛ اولین بار است که در نمایشگاه اشتراک کرده است.
او قالین، گلیم و قالینچههای دستباف افغانستانی را تولید کرده و در این جا بهنمایش گذاشته است.
زهرا یعقوبی، یکی از بازدیدکنندهها برگزاری چنین برنامهها را برای حمایت از تجارتهای کوچک زنان مفید خوانده و از سوی هم میگوید که راهاندازی نمایشگاهها باعث میشود تا زنان در جامعه حضور یابند. او خواستار حمایت بیشتر از زنان است.
از سوی هم رامین بهزاد مسوول سازمان جهانی کار در افغانستان، در مراسم افتتاح این نمایشگاه میگوید که آنان تلاش دارند تا در زمینهی ارتقاع ظرفیت و ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر برای کارآفرینهای زن، کار کنند.
آقای بهزاد تاکید کرده است که در سه سال پسین دستکم «ده هزار شغل» از سوی سازمان جهانی کار برای زنان افغانستانی ایجاد شده است.
وی همچنین گفته است که در این مدت برای ۴۶۰۰ تن بهشمول ۳۴۰۰ زن، آموزش مهارتهای مربوط به کارافرینی، توانمندسازی کارآفرینهای زن و زمینه را برای یادگیری دانش مالی آنان نیز فراهم کردهاند.
این نمایشگاهها در حالی برگزار میشود که زنان و دختران از آموزش رسمی دور و حق کار در ادارات دولتی را نیز ندارد.
گزارشگر: لیدا بارز