زنان معترض: جای طالبان میز مذاکره نه؛ بلکه میز محاکمه است
در ادامهی واکنشهای زنان معترض و فعالان حقوق زن به دعوت نمایندگان طالبان در سومین نشست دوحه از سوی سازمان ملل متحد، شمایل توانا، فعال حقوق زن نیز این نشست را تحریم کرده و میگوید که این گروه بهدلیل نقض حقوق بشر بهجای میز مذاکره باید به میز محکمهی بینالمللی کشانیده شوند.
شمایل توانا، با نشر یک نوار تصویری روز (دوشنبه، ۲۱ جوزا) در برگهی اجتماعی اکساش، از جامعهی جهانی و سازمانهای بینالمللی میخواهد که گروه طالبان را در برابر نقض “مکرر” حقوق بشر و ارتکاب “جنایات جنگی” علیه مردم افغانستان پاسخگو سازند.
وی میافزاید: “طالبان از نگاه ماهیت، هدف و ساختار یک گروه تروریستی و ضد ارزشهای انسانی هستند و نمیتوانند نمایندهی مردم باشند”.
بانو توانا، دعوت طالبان را در این نشست “خیانت” در حق مردم افغانستان بهویژه زنان و دختران خوانده و از سازمان ملل میخواهد که از این تصمیم خود تجدید نظر کند.
او گفت: “حضور طالبان در نشستهای بینالمللی به معنای نادیدهگرفتن جنایات این گروه تروریستی، علیه زنان افغانستان است”.
سومین نشست دوحه، قرار است با نمایندگان ویژهی کشورها در امور افغانستان به میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد، در روزهای ۱۰ و ۱۱ ماه سرطان برابر با ۳۱ جون و اول جولای در دوحه مرکز قطر برگزار شود.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که هدف از این نشست «افزایش تعامل بینالمللی با افغانستان به شیوهی منسجم، هماهنگ و ساختارمندتر است».
در این نشست، زنان و چهرههای مخالف گروه طالبان دعوت نشدهاند. دعوت طالبان از سوی سازمان ملل با واکنشهای زیاد بههمراه بوده است.
چندی پیش «بنیاد اکثریت فمینیستی» نیز در بیانیهای گفته بود که مسالهی رفتار با زنان تحت حاکمیت طالبان باید محور اصلی گفتوگوهای دوحه باشد.
ترتیب: حدیث حبیبیار