فرمانهای طالبان؛ عامل افزایش نابرابر جنسیتی
بخش زنان سازمان ملل متحد میگوید که تمامی دستآوردهای زنان و زیرساختهای برابری جنسیتی که در طول ۴۰ سال پسین بهدست آمده بود، تنها در طول سه سال از حاکمیت طالبان از بین رفته و زنان در این کشور «ظلمی بینظیر» را پس از آگوست ۲۰۲۱ تجربه میکنند.
این سازمان با نشر گزارش تحلیلی امروز (دوشنبه، ۲۱ جوزا) که به همکاری اتحادیهی اروپا تهیه و ترتیب شده است، بهبررسی وضعیت زنان افغانستانی پس از روی کار آمدن طالبان، پرداختهاند.
بخش زنان سازمان ملل متحد، همچنین نگاشته است که ممنوعیتهای آموزشی، نشان میدهد که ۱.۱ میلیون دختر ترک تحصیل کرده، بیش از ۱۰۰ هزار زن از دانشگاه بازمانده و امأ خطر مرگومیر مادران تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
یافتههای این سازمان نشان میدهد که دههها پیشرفت در برابری جنسیتی در پی صدور بیش از ۷۰ فرمان، دستورالعمل، بیانیه، و شیوههای سیستمبندیشده توسط طالبان در کمتر از سه سال حذف شده و از بین رفته است.
این سازمان گفته است؛ سه سال با هدف قرار دادن حقوق، زندگی و بدن زنان و دختران افغانستانی، یافتههای تحلیلی این نهاد نشان میدهد که چگونه عقبنشینی در برابری جنسیتی بر پیشرفت و محدود کردن فرصتها در همه بخشهای توسعه تأثیر میگذارد.
بهگفتهی این سازمان، زنان در چرخهی تصمیمگیری طالبان حضور ندارند. حتی آنان در تعامل با زنان دیگر نیز محدود استند که خطر انزوای اجتماعی را افزایش داده است.
یافتههای این نهاد مدافع حقوق زن، نشان میدهد که هر زن افغانستانی حداقل یک زنی را میشناسند که پس از آگوست ۲۰۲۱، اقدام به خودکشی کردهاند.
بخش زنان سازمان ملل متحد، میگوید؛ زنان افغانستانی خواستار تصمیمگیری استند و این نهاد خواستار اقدام جهانی و فوری برای پایان دادن به ستم بر زنان و دختران افغانستانی شده است.
این سازمان در حالی مدعی بر نقض حقوق زنان توسط فرمانهای طالبان شده است که کارشناسان سازمان ملل متحد همواره گفتهاند که زنان در افغانستان، با تبعیض مبتنی بر جنسیت مواجهاند. آنان فرمانهای طالبان در برابر زنان را «آپارتاید جنسیتی» خواندهاند.
ترتیب: لیدا بارز