وخامت سیستم بهداشتی افغانستان؛ مرگ ۲۴ مادر و ۱۶۷ کودک در هر شبانه روز
سازمان بهداشت جهانی با نشر گزارش تازهی گفته است که روزانه ۲۴ مادر و ۱۶۷ نوزاد در افغانستان بهدلیل مرگومیر قابل پیشگیری مربوط به زایمان و بارداری جانشان را از دست میدهند.
این سازمان در گزارشی که روز یکشنبه،۲۰جوزا منتشر کرد، میگوید که بحران صحی در افغانستان، زنان و کودکان بیشتر از همه متأثر شدهاند. این سازمان هشدار داده است که اگر بودجهی امدادی کاهش یابد، این آمار افزایش خواهد یافت.
در گزارش منتشر شده ذکر شده است: «بهطور غمانگیز، مرگومیر مادران قابل پیشگیری هر روز جان ۲۴ مادر را میگیرد و روزانه ۱۶۷ نوزاد به دلیلهای که قابل پیشگیری است، جان خود را از دست میدهند».
سازمان بهداشت جهانی اضافه کرده است که برای مقابله با خطرهای جدی به ۳۵۲ میلیون دالر اضافی نیاز دارد.
این سازمان به بودجهی کلی ۴۲۳ میلیون دالر برای سالهای ۲۰۲۴ الی ۲۰۲۵ نیاز دارد.
به گفتهی سازمان بهداشت جهانی، به دلیل کمبود شدید بودجه، در مجموع ۴۲۸ مرکز بهداشتی ثابت و سیار در سال ۲۰۲۳ در افغانستان بسته شدهاند.
در همین حال این سازمان گفته است که بسته شدن مرکزهای صحی بر دسترسی بیش از سه میلیون نفر به مراقبتهای بهداشتی از جمله بیش از ۶۰۰ هزار کودک زیر پنج سال و بیش از ۲۴۰ هزار زن باردار و شیرده تاثیر ویرانگری دارد.
اکنون ۳۱۰ مرکز صحی در سراسر افغانستان بهدلیل کمبود بودجه با مشکل مواجه استند.
شهروندان افغانستان به دلیل بیماریهای واگیر، خشکسالی و سیلهای ویرانگر اخیر با کمبود مواد غذایی و سوءتغذیه روبهرو استند. زنان و کودکان در این میان بیشترین آسیب را دیدهاند.
سازمان بهداشت جهانی همچنین هشدار داده است که ممنوعیت آموزش دختران از مکتب و دانشگاه باعث میشود که وضعیت زنان در افغانستان بدتر شود.
ترتیب: لیدا بارز