نشست دوحه؛ نگرانیها از تعامل جهان با طالبان
نهاد جوریست «حقوقدان» که موضوعات مختلف حقوق بشری و مستندها را پوشش میدهد، گفته است که تعامل با طالبان باعث افزایش نگرانیهای فزایندهای از نقض حقوق بشر، حفاظت از محیط زیست و تعهدها برای مبارزه با موج فزایندهای خشونت علیه زنان و دختران، اقلیتها و همچنین مجازات اعدام در صفوف طالبان میشود.
این نهاد در واکنش به نشست دوحه و دعوت طالبان در آن و همچنین از سرگیری شلاقزدن ۶۳ نفر بهشمول ۱۶ زن در ولایت سرپل، نگاشته است: «نشست دوحه، بهعنوان گامی دیگر برای مشروعیت بخشیدن و چشم پوشی از اقدامات عملی تلقی میشود».
در خبرنامهی منتشر شده از سوی نهاد جوریست، آمده است؛ در حالی که بسیاری از زنان مدافع حقوق بشر افغانستانی از قبل خواستار تحریم این کنفرانس شدهاند؛ امأ سازمان ملل متحد از این گروه دعوت کرده است تا در سومین نشست دوحه حضور یابند.
در همین حال رهبران طالبان، در ماه فبروری از سازمان ملل خواستند تا بهعنوان «تنها صدای افغانستان در کنفرانس» باشند و از فعالان جامعهی مدنی افغانستان و اعضای این کنفرانس اطمینان خاطر خواستند.
این در حالیست که گروههای مخالف طالبان در این نشست حضور نخواهند داشت.
رهبران سازمان ملل متحد، قرار است در ۳۱ جون و اول جولایی با مقامهای طالبان در دوحه برای کنفرانس دو روزه و نمایندگان ویژهی کشورهای جهان در مورد افغانستان دیدار کنند، اقدامی که بهطور گستردهی بهدلیل مشروعیت بخشیدن به طالبان، مورد انتقاد قرار گرفته است.
همزمان با برگزاری نشست دوحه، طالبان بیش از ۶۰ نفر را به اتهامهای مختلف در سرپل شلاقزدند.
هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز چهارشنبه، شلاقزدن شهروندان در ملاءعام را محکوم کرده و خواستار پاسخگویی این گروه با استانداردهای بینالمللی حقوق بشر شد.
ترتیب: لیدا بارز