محکوم کردن محکمه‌ی صحرایی طالبان از سوی سازمان ملل

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما، عمل‌کرد اخیر طالبان مبنی بر شلاق‌زدن ۶۳ نفر به‌شمول ۱۴ زن و ۴۹ مرد را در ولایت سرپل، محکوم کرده و از طالبان خواسته است تا به تعهدات بین‌المللی حقوق بشر احترام بگذارد.

یوناما روز (چهارشنبه، ۱۶ جوزا)، با نشر پیامی در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌اش در واکنش به شلاق‌زدن شهروندان به‌ویژه زنان در ملاءعام، خواستار توقف “تنبیه‌بدنی” در افغانستان شده است.

این سازمان هم‌چنین نگاشته است: “محکومیت تنبیه‌بدنی خود را تکرار می‌کنیم و خواهان احترام به تعهدات بین‌المللی حقوق بشر استیم”.

هم‌زمان با این دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، نیز با نشر بیانیه‌ای در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌اش، خواستار توقف فوری “شلاق‌زدن” افراد متهم از سوی طالبان شد و بیان کرد که شلاق‌زدن زنان در افغانستان “باعث ناراحتی شدید” این نهاد شده است.

در بیانیه‌ی این نهاد آمده‌است: “ما عمیقاً از استفاده‌ی گسترده از تنبیه‌بدنی ناراحت هستیم.  از مقامات حاکم (طالبان) می‌خواهیم که فوراً همه‌ی اشکال آن را متوقف کنند.”

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته است که مجازات‌ در انظار عامه خشونت علیه زنان را افزایش می‌دهد. در بخشی از بیانیه‌ی این نهاد گفته شده‌است: “زنانی‌که به‌دلیل زنا و سایر جرایم به اصطلاح اخلاقی به‌طور علنی مجازات می‌شوند، بیش‌تر در معرض خطر خشونت‌های خانگی و اجتماعی قرار می‌گیرند”.

از سوی هم ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌‌ی حقوق‌‌ بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، در این باره در صفحه‌ی اکس‌اش گفت: “مجازات‌ بدنی مانند شلاق‌زدن، ناقض کرامت انسانی و تعهدات بین‌المللی افغانستان است”.

وی هم‌چنان این عمل‌کرد‌‌ گروه طالبان را محکوم کرده و تاکید می‌کند که طالبان هرچه زودتر باید به عمل‌کرد‌‌های شان علیه زنان و دختران افغانستانی، نقطه‌ی پایان دهند.

آقای بنت نوشت: “یک‌بار دیگر شلاق گسترده‌ی مردان، زنان، کودکان در ملاءعام در سرپل را به‌علت به اصطلاح جرایم اخلاقی، زنا، فرار از خانه وغیره محکوم می‌کنم. باید این مجازات فوراً متوقف شود”.

گفتنی‌ست که طالبان روز سه‌شنبه اعلام کرد که در ورزش‌گاه مرکزی ولایت سرپل، ۶۳ نفر به‌شمول ۱۴ زن و ۴۹ مرد را در ملاء عام شلاق زده‌اند. دادگاه عالی طالبان اتهامات این افراد را “سرقت، لواط و روابط غیراخلاقی” گفته است.

این در حالی‌ست که چندی پیش هبت‌الله آخوند‌زاده، رهبر طالبان، در یک نوار صوتی از اجرای حد “سنگ‌سار کردن زنان” و “شلاق زدن” دفاع کرده و گفته بود که اگرچه این موضوع برخلاف دموکراسی است؛ اما آنان به این احکام عمل ‌می‌کنند.

ترتیب: حدیث حبیب‌یار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا