نقض حقوق زنان و قطع امید سازمان ملل از طالبان

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های اضطراری این سازمان می‌گوید که طالبان به تعهد شان در مورد تامین حقوق‌بشر؛ به‌ویژه حقوق زنان عمل نکرده‌اند و جامعه‌ی جهانی دیگر امیدی از این گروه ندارد.

مارتین گریفتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در مراسم افتتاحیه‌ی نشست “توجیه‌ی شورای امنیت” که روز سه‌شنبه، ۱۵ جوزا برگزار شده بود؛ اظهار کرد که بحران بشری بر وضعیت افغانستان غلبه کرده است. جایی‌که طالبان در اگست ۲۰۲۱، به قدرت رسیدند. به گفته‌ی وی؛ فرمان‌های طالبان علیه زنان و دختران «یکی پس از دیگری صادر شده‌اند».

آقای گریفتس که از سوی دبیرکل سازمان ملل متحد موظف شده بود تا در اوایل به قدرت رسیدن طالبان، به کابل رفته و با این گروه صحبت‌های را نیز داشته است؛ می‌گوید: «یک عمر در افغانستان به این صورت کار کرده بودم. ما در آن زمان امیدهایی داشتیم. در واقع تعهدات کتبی داشتیم که چگونه می‌توانیم با طالبان پیش برویم؛ اما این امیدها حالا از بین رفته است».

ماموریت‌ معاون دبیر کل سازمان ملل متحد، در اخیر ماه جاری میلادی (ماه جون) به پایان می‌رسد، او تاکید کرده که جامعه‌ی جهانی به‌نمایندگی از مردم افغانستان روی مسایلی زیادی با طالبان به توافق نرسیده‌اند و هنوز درگیر استند.

نگرانی‌ها از سوی جامعه‌ی جهانی و هیأت‌های بلند پایه‌ی سازمان ملل متحد، مبنی بر نقض گسترده‌ی حقوق بشر و حقوق زنان در حالی بیان می‌شود که بارها سخن‌گویان طالبان، آن را رد کرده و می‌گویند که این گروه پای‌بند احترام به حقوق زنان استند.

این در حالی‌ست که پس از ۱۵ اگوست ۲۰۲۱، این گروه دست‌کم ۸۰ فرمان محدود کننده‌ی بر حقوق شهروندان به‌ویژه زنان و دختران صادر کرده‌اند. کارشناسان سازمان ملل متحد، رفتارهای طالبان در برابر زنان و دختران را نقض حقوق بشر و از جمله آپارتاید جنسیتی عنوان کرده‌اند.

ترتیب: لیدا بارز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا