نگرانی‌ها از عدم حضور زنان افغانستانی در نشست دوحه

در آستانه‌ی سومین نشست دوحه در مورد افغانستان، اعضای “جنبش زنان به سوی آزادی”، این نشست را به‌دلیل دعوت نمایندگان طالبان تحریم کرده و از سازمان ملل متحد می‌خواهند که در این زمینه تجدید‌نظر کند.

اعضای “جنبش زنان به سوی آزادی” امروز سه‌شنبه ۱۵ جوزا، با نشر اعلامیه‌ای در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌ خود می‌گویند که در نشست دوحه، کرسی‌های نمایندگان واقعی زنان افغانستانی خالی خواهد بود.

آنان افزودند: “برگزارکنندگان نشست دوحه، از لابی‌گران طالب دعوت می‌کنند و همه با هم کنار میز مذاکره می‌نشینند؛ در حالی که کرسی‌های حقیقی مردم افغانستان، به‌ویژه نماینده‌های اصلی زنان خالی است”.

این زنان معترض با ابراز نگرانی از محدودیت‌های وضع شده بالای زنان و دختران از سوی طالبان‌، می‌گویند که حضور طالبان در سومین نشست دوحه، باعث “تشدید” عمل‌کرد‌های این گروه علیه زنان و دختران می‌شود.

اعضای این جنبش می‌افزایند: “طالبان با بازداشت، قتل، شکنجه، حذف زنان و بستن مراکز آموزشی، مردم را مجبور به مهاجرت دسته‌جمعی و کوچ‌های اجباری می‌کنند. اگر دعوت شان در چنین نشست‌های بین‌المللی ادامه پیدا کند، همواره دست به خشونت خواهند زد”.

جنبش زنان به سوی آزادی با تاکید بر ایجاد حکومت همه‌شمول در افغانستان می‌گوید که مذاکره و صلح زمانی نتیجه خواهد داد که دولت جدیدی از طریق برگزاری انتخابات، تعیین شود.

“ما زنان گروه تک قومی، تک جنسیتی طالبان که حکومت شان نه مشروعیت بین المللی و نه مشروعیت ملی و نه مشروعیت دینی دارد را نمی‌خواهیم، بلکه ما خواهان حکومتی همه شمول مبتنی بر آزادی تمام مردم افغانستان هستیم. عدم حضور طالبان در نشست سوم دوحه، فرصتی را برای ایجاد یک حکومت مردمی و همه‌شمول فراهم می‌سازد”.

هم‌چنان در اعلامیه‌ی این جنبش آمده است که ارسال پول، تعامل و هم‌کاری با طالبان متوقف شود و کمک‌های بشردوستانه، زیر نظر سازمان ملل در افغانستان به مصرف برسد.

گفتنی‌ست که سومین نشست دوحه با میزبانی سازمان ملل متحد در آخر ماه جون در قطر برگزار خواهد شد.

رزماری دی‌کارلو، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد در جریان سفراش به افغانستان از طالبان به‌گونه‌ی رسمی برای شرکت در این نشست دعوت کرد.

طالبان نیز اعلام کرد که نمایندگان خود را برای شرکت در “بحث‌های اصلی” این نشست تعیین کرده است.

این در حالی‌ست که چندی پیش نهاد موسوم به “چتر اتحاد ملی زنان افغانستان” در نامه‌ی سرگشاده به انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته‌اند که طالبان به‌دلیل نقض حقوق بشری باید محاکمه شوند. آنان تاکید کرده بودند که علاوه‌بر ‌دعوت نکردن طالبان در نشست‌های بین‌المللی، هرنوع کمک مالی به این گروه نیز قطع شود.

ترتیب: حدیث حبیب‌یار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا