نارضایتی زنان از کارکرد نمایندههای زن در شورای ولایتی هرات
گزارشی از : زینب محسنی
شماری از زنان هرات از کارکرد بانوان در شورای ولایتی شاکی اند. این بانوان بر این باور اند که بانوان و کیل در شورای ولایتی تا کنون نتوانسته اند دستآورد چندانی داشته باشند.
پرمیلا جغارگی یکتن از تسهیلکنندهگان برنامه توسعه رهبری زنان میگوید نمایندگان زن در شورای ولایتی در پاسخدهی و خدمت به مردم چندان موفق نبوده اند.
او از یک تجربه اش چنین گفت: “قرار شد یک روز رهبربانوان را برای ملاقات و گفتگو با این بانوان به شورای ولایتی ببرم و هماهنگیهای لازم هم انجام شده بود اما روز موعود که رفتیم به جز یکتن دیگر هیچ کدام از بانوان در شورا حاضر نبودند که این خود نشاندهنده بیتوجهی این بانوان نسبت به زنان است.”
در همین حال مرضیه شریفی نیز یکتن از فعالان مدنی است که میگوید تا کنون تنها کاری که نمایندگان بانو در شورای ولایتی برای زنان انجام داده اند این بوده که به مشکلات شان فقط گوش داده اند اما عملا رسیدگی نکرده اند.
او در ادامه سخنانش اضافه کرد: “اگر فعالیتی هم از این بانوان دیده شده فقط در حد صفحات اجتماعی بوده است و فکر میکنم در سیمینارهای مختلف فقط بخاطر مطرح شدن اشتراک میکنند اما این که عملا شنیده باشم از بانوان که برای آنان خدماتی انجام داده باشند، اصلا نبوده است.”
اما سمیه رامش یک تن از نمایندگان شورای ولایتی میگوید، تاکنون هیچگاه نسبت به مشکلات و قضایای مربوط به زنان بیتوجه نبوده است .
او اضافه کرد: “نمی توان در مورد وکلای شورای ولایتی به صورت مجموعی صحبت کرد زیرا هر کدام این وکلا از آدرسهای متفاوت قومی، مذهبی و غیره وارد شورای ولایتی شده اند و از همان آدرسها نمایندگی میکنند اما عده از نمایندهگان مستقل اند و نمیتوان از همه خانمها انتظار داشت که برای مردم دادخواهی کنند زیرا از هر آدرسی که رای میگیرند برای همان آدرس هم دادخواهی میکنند که و این وضعیت هم در پارلمان است و هم در شورای ولایتی.”
او گفت که خودش در بحث دادخواهی و رسیدگی به مشکلات زنان همیشه پیشگام بوده است و هرگاه نیازی احساس کرده است که باید در کنار زنان قرار بگیرد این کار را انجام داده است.
این سخنان در حالی گفته میشود که جهانتاب طاهری یکتن از اعضای شورای ولایتی هرات خودش را مخاطب قرار داده و میگوید: “اگر کارکرد و فعالیت نداشتم مردم برای بار سوم برایم رای نمیدادند و رایی که برایم داده شده است رای قومی نیست بلکه رای ملی است.”
وی در ادامه سخنانش افزود: در قسمت زنان کمیتهای راه اندازی شده است به نام کمیته حمایت از خانواده که مسولیتاش به عهده خود این شخص میباشد و تاکنون برای بانوان از طرف نمایندگان شورای ولایتی دادخواهیهای زیادی شده است.
در همین حال عدهای از کارکرد بانوان در شورای ولایتی ابراز بیخبری میکنند و میگویند تا کنون کمتر بانوان در رسانهها ظاهر شده و در مورد فعالیتهای خود معلومات داده اند.
اما بانو رامش در واکنش به این سخن انگشت انتفادش را سمت رسانه ها قرار داده و برخی از رسانه ها را متهم به سوگیری کرد و گفت: ” تاکنون همیشه سعی کرده ام برای مصاحبه با رسانهها پاسخ مثبت بدهم اما متاسفانه در رسانهها موضوع جندر کمتر مراعات میشود و زمانیکه یک نماینده از سوی یک رسانه انتخاب میشود، به اساس روابط و دوستیها است به طوری که برخی از رسانهها توسط عدهای از وکلا انحصار شده اند و عدهای هم خودشان صاحب رسانه استند.”
شورای ولایتی یک نهاد مردم سالار است که حضور 20 درصدی زنان را در خود جای داده است اما عدهای بر این باور اند که فعالیت این بانوان به 20 درصد هم نمیرسد و حتا نتوانسته به 50 درصد از وعدههای خود رسیدگی کنند.