انتقاد زنان از روی‌کرد تعاملی جهان با طالبان

شماری از اعضای کارزار مبارزه علیه “آپارتاید جنسیتی” در افغانستان، از اقدام کشور روسیه مبنی بر عادی‌سازی روابط این کشور با طالبان و حذف این گروه از لیست گروه‌های تروریستی انتقاد کردند و می‌گویند که اعتراضی را جهت به‌رسمیت‌شناختن “آپارتاید جنسیتی در افغانستان” و انتقاد از این اقدام کشور روسیه در بیرون از کنسولگری فدراسیون روسیه در شهر “بن” آلمان راه‌اندازی می‌کند.

اعضای کارزار “مبارزه علیه آپارتاید جنسیتی در افغانستان“، امروز دوشنبه ۱۴ جوزا، با نشر اعلامیه‌ای در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌ شان می‌گویند که حکومت طالبان با وضع محدودیت‌ها بالای زنان و دختران، “رژیم آپارتاید جنسیتی را ایجاد کرده و حکومت آنان در افغانستان فاقد هرگونه مبنای قانونی است”.

در این اعلامیه آمده است: “گزارش‌های اخیر در مورد حذف طالبان از لیست گروه‌های تروریستی توسط کشور روسیه منتشر شده است. این تحولات در حالی رخ می‌دهد که طالبان به عنوان یک گروه تروریستی هم‌چنان عامل خشونت علیه مردم افغانستان بوده و حقوق بشر را به‌طور مداوم نقض می‌کنند”.

در بخشی از اعلامیه تاکید شده که جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های بین‌المللی، تحت “هیچ شرایطی نباید با گروه طالبان که متهم به نقض‌کنندگان حقوق بشر در افغانستان هستند، تعامل کنند”.

اعضای این کارزار می‌افرایند: “ما قاطعانه تاکید می‌کنیم که هیچ دولتی حق ندارد با طالبان به‌عنوان یک نهاد دولتی قانونی درگیر شود، یا برای عادی‌سازی وضعیت آنان تلاش کند. چنین اقداماتی نه تنها تروریسم را نادیده می‌گیرد، بلکه با منافع مردم افغانستان نیز مخالف است، موضعی که ما به شدت با آن مخالفیم”.

هم‌چنان در اعلامیه‌ی این کارزار نوشته شده که قرار است، اعتراضی را به‌منظور انتقاد از اقدام‌های کشور روسیه و دفاع از حقوق مردم افغانستان به‌ویژه زنان و دختران در شهر “بن” کشور آلمان برگزار کنند: “ما از همه‌ی شهروندان و رسانه‌های افغانستان دعوت می‌کنیم، تا در این امر مشارکت و هم‌بسته‌گی خود را به طور فعال نشان دهند. اجازه دهید، اطمینان حاصل کنیم که فریاد ما علیه این بی‌عدالتی در سطح جهانی طنین انداز می‌شود”.

گفتی‌ست که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه‌ی روسیه، اعلام کرده‌است که روسیه طالبان را از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور خارج می‌کند.

ضمیر کابولوف، نماینده‌‌ی ویژه‌ی رئیس‌ جمهور روسیه در امور افغانستان، هم‌چنان تایید کرد که وزارت‌خانه‌های امور خارجه‌‌ و دادگستری روسیه به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور، اطلاع داده‌اند که “طالبان می‌توانند از فهرست سازمان‌های ممنوعه حذف شوند”.

این در حالی‌ست که گروه طالبان از زمان تسلط دوباره‌ی شان در افغانستان بیش‌تر از هشتاد فرمان محدود‌کننده‌ی بالای زنان و دختران افغانستانی صادر کرده که زنان و دختران را از تمامی عرصه‌های اجتماعی حذف کردند. این گروه نزدیک به سه سال می‌شود که از سوی کشورهای جهان همواره به نقض‌کننده‌های حقوق بشر متهم هستند.

ترتیب:‌ حدیث حبیب‌یار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا