دعوت از طالبان و واکنش‌های زنان به سومین نشست دوحه 

هم‌زمان با نزدیک شدن به سومین گفت‌و‌گوهای دوحه در مورد وضعیت افغانستان، زنان معترض آن را «عادی‌سازی و تعامل با طالبان» خوانده و می‌گویند در حالی‌که زنان افغانستانی در نتیجه‌ی «آپارتاید جنسیتی» و بحران «عمیق نقض حقوق بشری» را تجربه می‌کنند، جامعه‌ی جهانی و سازمان ملل متحد «نباید با طالبان تعامل» کنند.

اعضای یک جنبش اعتراضی زنان موسوم به «جنبش زنان پنجره‌ی امید» ناوقت جمعه شب، ۱۱ جوزا با نشر اعلامیه‌‌ای ضمن انتقاد از دعوت طالبان در این نشست، می‌گویند که سازمان ملل متحد «باید مسأله‌ی حقوق اساسی زنان و به رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی» را در صدر اجندای سومین نشست دوحه قرار دهد. 

در اعلامیه‌‌ی منتشر شده نیز آمده است: «طالبان، دشمن تنوع فرهنگی، قومی و مذهبی در افغانستان اند. عادی‌سازی طالبان، مهر تایید به جنایت‌ها ضد بشری آن‌ها است».

زنان معترض می‌گویند: «طالبان، باید در مقابل اعمال شان از جمله نقض حقوق بشری و جنایت‌های جنگی محاکمه شوند نه این‌که با آن‌ها دور یک میز نشسته و مذاکره شود و این قضیه‌ها‌ به‌طور وحشت‌ناک به نقض حقوق بشری شان امتیاز می‌دهد».

در همین حال نیز آمده است که در نشست پیش‌روی دوحه، روی اعمال بیش‌تر تحریم‌ها علیه‌ی این گروه، منع سفرهای مقام‌های طالبان، مذاکره بر ایجاد یک حکومت دموکراتیک و همه‌شمول و هم‌چنین قطع کمک‌های مالی صحبت شود. 

سومین نشست دوحه به میزبانی سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان، قرار است در ۳۱ جون و ۱ جولای با حضور نماینده‌های کشورهای جهان برگزار شود. 

دبیر کل سازمان ملل متحد، با فرستادن روز ماری دیکارلو یکی از مقام‌های این سازمان از طالبان رسما دعوت کرد تا در این نشست حضور یابند. 

اقدامی که با واکنش‌های تند شهروندان به‌ویژه زنان معترض، فعالان حقوق بشر و مدافعان حقوق‌ زنان مواجه شده است. 

ترتیب:‌ لیدا بارز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا