آموزش ۳۵۰ کارمند بهداشتی از سوی سازمان جهانی بهداشت

سازمان جهانی بهداشت، اعلام کرد که برای جلوگیری از شیوع بیش‌تر تب دِنگی در این کشور 350 کارمند بهداشتی، از جمله پزشکان و پرستاران زن و مرد را در مورد مدیریت بیماری تب دنگی آموزش داده است.

سازمان جهانی بهداشت، با نشر گزارشی نوشته که این برنامه برای ایجاد ظرفیت‌ مراقبت‌های صحی محلی در ولایت‌های قندهار، خوست، کنر، لغمان، ننگرهار، پکتیا و پکتیکا برگزار شده است.

در این گزارش آمده که سیستم صحی افغانستان چندین دهه از بی‌ثباتی رنج برده که اکنون به‌دلیل بلایای طبیعی و تغییرات آب‌وهوایی، مانند زلزله و سیل، بدتر شده است.

این سازمان افزوده که این چالش‌ها توانایی افغانستان را برای مقابله با بحران‌های بهداشتی، از جمله مبارزه مداوم با تب دنگی به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

بر اساس این گزارش در سال‌های 2022 و 2023، تب دنگی در 7 ولایت مرزی در مناطق شرقی و جنوب‌شرقی افغانستان گسترش یافته است. این بیماری عفونی به‌دلیل جابجایی سریع جمعیت، حدود 5 میلیون نفر را که در مناطق پرخطر زندگی می‌کردند، تهدید می‌کند.

سازمان جهانی بهداشت، گسترش این بیماری را نگران کننده عنوان کرده و گفته برای جلوگیری از آن یک برنامه آموزشی متمرکز را در سال 2024 برای مهار افزایش تعداد موارد دنگی راه اندازی کرده است.

این سازمان گفته که 150 متخصص آزمایشگاه را در زمینه تشخیص آزمایشگاهی نیز آموزش داده است.

 تب دِنگی (Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است که به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان‌شکن هم گفته می‌شود. این بیماری از طریق پشه‌ای به نام پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت پیش از نیز از آموزش کارکنان بهداشتی زن در ولایت‌ها و بخش‌های مختلف خبر داده است.

طالبان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرده و نتیجه سیستم بهداشت افغانستان در کنار چالش‌های دیگر با کم‌بود پرشکان زن نیز مواجه است.

ترتیب: آی‌نور سعیدپور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا