محدودیت‌های طالبان و کم‌بود پزشکان زن در افغانستان

نصیراحمد اندیشه، نماینده‌ی افغانستان در ژنو، از کم‌بود پزشکان و پرستار‌های زن در افغانستان ابراز نگرانی کرده و می‌گوید که ممنوعیت‌ آموزش زنان و دختران تحت حاکمیت طالبان، به‌طور چشم‌گیری بر دست‌رسی به مراقبت‌های صحی تأثیر گذاشته است.

آقای اندیشه، امروز چهارشنبه ۹ جوزا، در برگه‌ی اجتماعی اکس‌اش نگاشته که محدودیت‌های روزافزون طالبان بالای زنان و دختران به‌ویژه محدود ساختن محیط‌های کاری، مردم افغانستان را در دست‌رسی به مراقبت‌های صحی به مشکل مواجه کرده‌است.

وی هم‌چنان نوشت است که انجمن پزشک‌های زن در آمریکا، تلاش دارد که همواره از پزشک‌های زن افغانستانی چه در داخل کشور و چه در بیرون حمایت کند.

هم‌زمان با این نماینده‌گی دائمی افغانستان در دفتر سازمان ملل در ژنو، نیز در واکنش به محدودیت‌های طالبان در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌اش گفته است که در‌حالی که جهان بر دست‌یابی به برابری جنسیتی متمرکز است، در افغانستان، “گروه طالبان به‌طور سیستماتیک زنان را از تمام جنبه‌های جامعه پاک کرده است”.

این دفتر هم‌چنان توصیه‌ی عمومی و جدید “کنوانسیون رفع هر‌گونه تبعیض علیه زنان” را در مورد نمایندگی برابر و فراگیر زنان در سیستم‌های تصمیم‌گیری را گامی مهم در جهت درست خوانده‌است.

نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل افزود: “این ابتکار به توان‌مندسازی زنان کمک می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که صدای آنان در شکل دادن به سیاست‌ها و قوانینی که بر آنان تأثیر می‌گذارد شنیده می‌شود. این حیاتی است که ما به تلاش برای برابری جنسیتی ادامه دهیم و موانعی را که مانع از مشارکت کامل زنان در جامعه می‌شوند، از بین ببریم”.

گفتنی‌ست که طالبان پس از به دست گرفتن قدرت در افغانستان، آزادی‌های مدنی و اجتماعی شهروندان کشور به ویژه زنان را محدود کرده است.

رژیم طالبان با صدور بیش از ۵۰ فرمان محدود‌کننده که محدودیت‌های کاری و آموزشی  را نیز شامل می‌شود، حقوق اساسی و بنیادی زنان را سلب کرده و به نهادینه‌سازی “آپارتاید جنسیتی” و نقض حقوق بشری متهم است.

طالبان، اما تمامی گزارش‌ها را رد کرده و هم‌چنان مدعی است که حقوق زنان را مطابق به شریعت اسلامی تامین کرده است.

ترتیب:‌ حدیث حبیب‌یار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا